25 maj 2007

Antika passioner

Igår drack jag och Åsa bara två öl (sic!) och jag var hemma vid elva (sic! sic!) och därmed pigg och glad idag. Latinbloggen tipsade om den här artikeln om Sture Linnér som är min absoluta favoritforskare. Om jag någon gång tvivlar över vad jag håller på med räcker det med att läsa ett kapitel ur någon av hans böcker. Han är så kärleksfull och kritisk på samma gång att man inte kan annat än att bli djupt imponerad. Ska genast köpa nya boken från Alexander till Augustus.

Många antikspecialister hade nog lika gärna kunnat skriva om grodor. För mig är antiken en levande realitet, säger han. Den påverkar intensivt mitt sätt att se och vara.

Nu har jag bokat in mig på Svenska Institutet 25 juni – 1 juli. Jag känner mig nöjd med planeringen; jag hinner fira midsommar i Sverige (Linda – det här innebär att jag definitivt tackar ja!), åka upp en sväng till Västkusten, ta det lite lugnt men ändå ha en vecka i Rom då jag kan börja förbereda artikeln, översätta några inskrifter och bara vara lite i min favoritstad. Sedan bär det som sagt var ut på landsbygden i en månad.

Nu däremot bär det av till stan för lite snabbshopping och sedan lunch med Kristina. På rätt dag. Det är strålande väder ute, jag funderar på min nya sportklänning från Zara. Ja, så får det nog bli.

1 kommentar:

MEE sa...

Salve! Länkar i min tur till dig, och citerar dig även!