12 april 2007

Note to self:

Stäng alltid av ljudet på datorn innan du sätter dig i biblioteket! Speciellt om du tänker slösurfa lite på sidor som kan tänkas spela musik innan du börjar skriva om det där du egentligen borde. En etruskolog såg mycket skrämd ut när Lil' Kim plötsligt hördes från mitt hörn.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen bredband! Hoppas detta funkar nu. Fantastiskt roligt att du börja blogga, så kul! Heja, heja! Vill också bara meddela att I adore den självklarhet med vilken du deklarerar att "ja, nu är jag nere i Rom igen". Känns som världens mest naturliga sak då. Jo, rolig sak angående Note to self (som för övrigt är ett uttryck som används för lite i Sverige). Om du tyckte att Lil Kim-insidenten kändes obekväm kan du prova den här! :) X (något lärde man sig ju på journalisthögskolan) jobbade som tekniker på en radiostation där även jag jobbade. Vid ett tillfälle när han skulle sätta på en låt som skulle spelas från datorn drog han vant upp volymen på mixerbordet för att ljudet från datorn skulle höras ut i etern. Problemet var bara att han samtidigt var inne på en sida med såkallat barnförbjudet material... och ljud... :) /honeysucklesthlm.blogpot.com

Lovisa sa...

Oh, tillbaka hos bredbandet, härligt! Ett fint samtal utspelade sig mellan mig och min mor innan de kom ner hit:

Jag: Mamma, tänk att det var sex år sedan ni var här sist...
Mamma: Ja älskling, vi kan inte alla pendla.

Hahaha, härligt!! Jag har hört om några som råkat ut för samma sak när de aktivierat "visa vad du lyssnar på just nu"-funktionen på MSN. Kanske skulle jag testa det här? Grejen är att porr är helt okej om den förekommer i en antikhistorisk kontext, så jag misstänker att några i biblioteket skulle tänka "nämen, har de framställt ett multimediamaterial om bordellerna i Pompeii? Förresten läste jag inte om det i senaste Classical World?" :)

Lovisa sa...

Förresten, appropå det, när slutade man använda utrycket multimedia? Känns som jag inte har sagt det på flera år..

Anonym sa...

Haha, nä det är imponerande. Jo, multimedia stämmer. Samma sak med cd-rom tycker jag?

Lovisa sa...

Sant. Annan teknik man undrar var den tog vägen är minidisc och personsökare? Slog minidiscen någonsin igenom och exakt vad har man en personsökare till? (Och varför har folk fortfarande det i amerikanska filmer?)

Anonym sa...

Haha. Gud va observant du är... :) Minidiscen försökte jag med ett tag. Men det konstiga var ju att den egentligen kom först när folk redan hade börjat att bränna skivor? Jag fattade inte grejen. Personsökaren är ju bara en allmänt asdum uppfinning. Anledningen till att de har det i amerikanska filmer är nog av den enkla anledningen att det faktiskt inte är ens i närheten lika många amerikaner som svenskar (procentuellt) som har mobiltelefon. Hörde härom vekcna att 92% av alla svenskar har en mailadress, tycker jag är imponerande. Det klassiska i dessa sammanhang är ju även Cash-kortet.

Disketten utfasades även väldigt hastigt. Den var, tycker jag, på många sätt mycket mer praktisk än skivan.

Kan vi inte börja skriva kommentarerna i en tidigare avdelning? Alltså länge upp i bloggen? Alternativt svara i varandras?

Jag var också tvungen att bildgoogla mitt namn, förutom lite olika bilder på mig från radion så får man upp en massa saker från Free Dawit Isaak-sidan? Hmm? Hajar inte riktigt den kopplingen?