23 april 2007

Kom!


Den 4 maj är det premiär för Teater Klotets nya pjäs High Five-gänget och det sista mysteriet. Föreställningen är en hejdlöst underhållande pastisch på Enid Blytons böcker om Fem-gänget där publiken är med och styr handlingen.

Maggie Brighton, författarinna till de populära böckerna om High Five-gänget, bestämmer sig för att på ålderns höst samla ihop sina små hjältar för att skapa en sista kassasuccé. Men hjältarna är inte längre lika små och gulliga, så vad händer när George, Julian, Anne, Dick och Tim träffas på nytt? Vad säger pingstpastorn Julian om lillebror Dicks b-kändisskap och ständiga kvinnoaffärer, hur går det med Annes karriär inom ett skrupelfritt multinationellt företag, har George kommit ut som gay i det lilla fiskarsamhället och följer Tim fortfarande efter sin storasyster likt en trogen Golden retriever?

Pjäsen är en improviserad deckargåta där publiken väljer både offer, brott och straff och det enda vi kan garantera är att ingen av de tre föreställningarna blir den andra lik.

High Five-gänget och det sista mysteriet spelas 4, 5 och 6 maj kl. 19.30 på Lilla Teatern i Lund. Boka dina biljetter på teaterklotet@hotmail.com eller 0709-916694.

2 kommentarer:

Kristina sa...

SKulle så gärna vilja gå, men ack, samma kväll det är premiär far jag till Sthlm för att fira faderns 80-årsdag. Lycka till. Ni är bäst!

Lovisa sa...

Jag vet det vännen! Du får hälsa faderna, kram!