03 februari 2009

Kär

Efter mötet med Eva gick jag till teatern för att jobba undan lite där och sedan skyndade jag hem. Det här med lägenheten är som att vara förälskad; jag vill bara vara hemma och umgås med den. Jag lägger mina principer åt sidan och erkänner: jag älskar att äga.

5 kommentarer:

Elin sa...

haha jag med. jag tycker det är fint att leva spartanskt, i all sin enkelhet så älskar jag med att äga, att köpa, att göra det till mitt. haha, jag älskar att shoppa! men ja.... vad ska man göra ;)

vi är nog bra människor ändå :P

jag brukar köpa Aluma ibland när jag har shoppat alldeles för mycket haha ;P dåligt av mig att köpa Aluma för att dämpa mitt shoppingsamvete, men... alla tjänar ju på det ;P What to do? ;)

Lovisa sa...

Jag brukar tänka att jag ska sluta slentrianköpa saker jag ändå bara slänger snabbt utan istället satsa på hållbarhet och kvalité. Som lägenheter då, haha!

Elin sa...

Ja, jo,det är en bra tanke! Och då är ju lägenheten en investering, som gör ditt liv bättre. trivsammare. så det är ju ett bra köp som man inte ska ha dåligt samvete för. samma sak som när jag inredde om hela lägenheten, med nya möbler, textiler och punktbelysningar. det är bra köp. sen tycker jag man kan hitta jättefina och charmiga små och stora detaljer på secondhand erikshjälpen och myrorna osv. det för också med sig personlighet till bostaden, och det är billgt ;)
jo, jag köper alldles för mycket på impuls. speciellt för runt 8 år sedan då jag ärvde pengar.... kläder. kläder. böcker.
fy... räknade mina tröjor för ett par år sedan 250 stycken! det är inte vettigt. sånna köp kan jag idag ångra, när jag inte har några pengar kvar :P men ja... jag är mycket mer ekonomisk nu än jag varit på många år :P (beror kanske på att pengarna är slut?)

aja, jag är så glad över det jag har. ska rensa igenom alla mina saker och skänka bort kläder och grejjer jag inte behöver. det är så skönt att rensa ut... lite som att börja på nytt och göra sig av med allt krimskrams:P

Anonym sa...

Haha! jag förstår på något sätt. Jag har en vän som en gång påstod att ju dyrare ett ting är, desto mer/längre gläds man åt det. Hans tanke var att om tinget kostar 1000:- känns det roligt i 1 vecka, om det kostar 2000:- är det roligt i 2 veckor etc. Bilen han köpte för 100 000:- skulle alltså kännas rolig i 100 veckor, men teorin sprack då han sålde den efter ett halvår. Allvar eller skämt; det ligger ändå något litet i det tror jag. Och med tanke på bostadspriserna så lär du kunna glädja dig länge åt lägenheten!

Lycka till med doktorerandet nu när du börjat!

Lovisa sa...

Oh, han kanske hade en poäng? Men lägenheten är mer en fantasisumma för mig som förvandlas till en hyra varje månad, så den står liksom ovanför vanlig konsumtion. Vilket dock inte all inredning jag vill ha gör...

Tusen tack för lyckönskningar, är nervös men glad!