04 februari 2009

Hej Uppsala, vad hände med det moderna IT-samhället?

Alltså, vad är det med Uppsala och inloggningsuppgifter? Om man har tappat bort dem man fick för länge sedan finns det enbart ett alternativ som inte innebär att man är på plats (vilket man inte är eftersom man går en distanskurs av en anledning) och det innebär att man skickar in en blankett per post och sedan mottar svar på samma sätt, en vecka senare. Bra där.

14 kommentarer:

Anonym sa...

IT och Uppsala går inte riktigt hand i hand :´)

Var på Polacksbacken idag för att scanna lite grejer. Det är där alla naturvetare håller till, och datavetarna har ett helt eget hus. Men tror du jag kunde scanna? Nej, för de får inte kontakt med nätverket (vilket behövs när det är såna där monsterkopiatorscanners). Har inte funkat sedan de köpte in maskinerna. Är det inte ironiskt? Hur många datornissar borde de inte ha till godo för att fixa det?

Lovisa sa...

Ja men eller hur, ibland undrar man... Om jag däremot hade varit på plats i Uppsala hade jag kunnat välja mellan minst tre olika tillvägagångssätt, men som sagt, det finns anledningar till att man går distanskurser.

Anonym sa...

Men det är för att jag har beordrat dem att försöka få HIT dig, darling!

"Försvåra nu så mycket ni bara kan för lovely Lovisa, så hon måste komma hit."

"Självklart, oh stora Annch!"

Lovisa sa...

Åh, jag visste att det fanns en baktanke med de puckade instruktionerna!

För övrigt har plyschjesus fått en förträfflig uppgift som uppsamlare av utländska mynt, dvs små-euros i väntan på att bytas in mot nya kitschprodukter i Rom.

MEE sa...

Och man påpekar det gång på gång, och inser att they really don't give a fuck.
Jaha, började tänka på Carolina, nu var denna dag förstörd.

Lovisa sa...

FÖRLÅT, inte meningen att få dig att börja tänka på Carolina! Alla IT-människor är hemskt rara i mail, men jag förstår fortfarande inte vad de håller på med. Blanketter bör finnas att hämta på din institution som du sedan skickar in
via post.
Nej, det finns inte att hämta på min institution ty den ligger i Lund och post är så 90-tal om det inte gäller sällskapsbrev.

Barbarossa sa...

Jag skulle för min del misstänka att det är av säkerhetsskäl som de har som policy att bara skicka såna uppgifter med snigelpost. Det kommer med jämna mellanrum spam som uppmanar oss att lämna ut just inloggningsuppgifter och varje gång skickas det ut ett centralt mail där de skriver att de ALDRIG kommer att lämna ut/begära uppgifter på detta sätt. Man kan tycka vad man vill om det rimliga i detta men som sagt, jag TROR att det är så de skulle ursäkta sig.

Vad är det för distanskurs förresten?

Lovisa sa...

Okej, det kan jag nästan köpa, men om de sitter och har mitt konto öppet på skärmen och kommer med fem förslag som alla involverar min fysiska närvaro i Uppsala alternativt post så kan de väl lika gärna bara maila det djävla lösenordet?

Ja, jag är stressad och det är fel tid i månaden, men ändå.

Anonym sa...

Min dag var förstörd redan när SDILs granne RINGDE MIG 07:55 PÅ MORGONEN. Vem ringer en total (potentiellt mordisk) främling 07:55? Helt tydligt någon som vill dö en plågsam död som involverar honung och myror.

Lovisa sa...

Ringde grannen på dörren? Och i sådana fall: öppnade du iförd din julklappsmask? Snälla säg ja, det hade förgyllt min dag!

Anonym sa...

Just nu använder jag faktiskt min The Bitch is Sleeping-mask, så det hade ju varit nästan lika roligt!

Lovisa sa...

Åh, det hade varit minst lika fantastiskt, om inte mer!

Nene sa...

Åh Annchen! Ljuvligt! Jag vill också ha en sådan mask... Om det krävs kan jag få folk att skriva på att det var ett lämpligt tillmäle. =)

Lovisa sa...

Nene, kan du inte öppna i en sådan nästa gång en förläggare kommer förbi? Det är ju bara att hänvisa till din konstnärliga författarpersonlighet?