28 augusti 2007

Lebensraum eller Det politiskt inkorrekta inlägget

Har försökt städa idag, vilket som bekant inte är min starkaste gren. Var tvungen att ta oerhört många pauser för att titta på friidrott eller Facebook. Känner mig i stort behov av:

Hushållsnära tjänster
Mer plats och gärna ett bibliotek också
Ett kontor

Samt självdisciplin.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undar om det där med hushållsnära tjänster. Hur nära måste de vara? Vad räknas som hushåll och varför ska de vara nära, ska de inte vara i hushållet? Om någon kommer hem till vill jag mycket hellre att de tvättar golven i mitt hushåll än fasaden nära mitt hushåll. /Charlotte

Lovisa sa...

Jag har haft fasadtvättare utanför mitt fönster (= män som hållandes en högtrycksspruta tittar in genom ens fönster sju på morgonen), det kändes väldigt hushållsnära. Annars förstår jag inte riktigt. Innebär det att jag måste skaffa en tjänstebostad åt dem nära mitt hushåll? Kökskammare?

Anonym sa...

Ja. Och vad är egentligen hushållet? Är det hela bostaden? Jag känner mig mycket osäker på den benämningen, man kan ju tycka att jag borde känna till detta men nej. På något sätt så känner jag att hushållet är mer köket än typ sovrummet. Därav hushållspapper och hushållsost? Jag vet inte alls. Och om det nu är hela bostaden, räknas garage? Man brukar ju säga "3 per hushåll", då menar man ju bostad. Jag känner mig mycket förvirrad och vet inte alls hur jag ska bete mig nu.

Jag vill fan inte skaffa någon bostad åt någon annan, jag har inte plats för det. Det får vara en väldigt, väldigt liten människa då.

Ett tag tänkte jag att jag skulle ha städning i min lägenheten. Men så kände jag att jag inte riktigt pallade med grejej och sket i det. Dessutom hade det inneburit att jag hade behövt rensa en speciell dag i veckan. I hate rensa en speciell dag i veckan.

Puss.
*hallsberg*

Lovisa sa...

Jag vet inte heller? Om inte ens du som är proffs på sånt här vet, hur ska andra då veta? Köket känns logiskt. Antal kök i en bostad = antal hushåll. Typ en korridor räknas som ett hushåll för att det finns ett kök, oavsett hur många andra rum det finns.

Jag hade inte pallat att ha städhjälp. Jag hade känt mig dum och homo superior på ett icke MCA sätt, känt mig tvingad att städa innan städpersonerna kom och typ baka muffins och fixa kaffe och blivit helt stressad över att de skulle lägga saker på fel ställe. Typ papper med inskrifter på kan inte ligga tillsammans grammatikböcker.

Anonym sa...

Jo, men typ i vår korridor var vi 13 stycken? Jag skulle vilja tro att alla 13 då skulle få köpa 3 var. 1 hushåll = 1 hushållsekonomi?

Lovisa sa...

Dunno. Men en korridor = en tv-avgift, oavsett antalet tv-apparater.

Nu slår det mig dock att jag faktiskt har städhjälp i alla våra gemensamma utrymmen i huset. Inte bara trapporna utan i sällskapsrummet och sånt. Fast det är ju inte mina privata kvadrat.

Anonym sa...

Jaha, schysst. Vi hade inte städning också men de som städade måste ha gjort den där fasadtolkningen av hushållsnära, för det var fanimej bara rent när vi hade haft fest med efterföljande städdag (läs lördag-söndag). För övrigt undrar jag om jag har berättat om när Erik polisanmälde TV-pejlaren för hemfridsbrott när han hade smugit med någon in och kom inklampandes rakt i allrummet. Personligen har jag en egen licens bara för att jag jobbar med det jag gör lixom. Men det var ju så att alla inte behövde ha, så Erik blev fly förbannad och slängde ut honom och polisanmälde honom dagen efter. Mycket underhållande. Sa jag att vi var väldigt understimulerade när vi pluggade? :)

Anonym sa...

ÄR det så? Att EN korridor räknas som ETT hushåll och sålunda ska betala EN TV-licens? Vi har funderat på det här hemma på korridoren. Vi är en storfamilj på 7 pers med olåsta dörrar så det skiljer sej inte från ett kollektiv mer än att vi bor på rad. Vi delar kök, balkong, dusch och badkar. Och själva korridoren förstås.

/Mia