28 januari 2009

Hemma

Idag slutfördes lägenhetsköpet. Lovisa kunde inte vara med, men hade skrivit ett jättefint brev på ljusblått papper som inleddes med orden välkommen hem. Jag gick till lägenheten direkt från banken då föreningen skulle byta sugdon (jag undrade mycket vad sugdon egentligen var då det lät synnerligen pornografiskt, men det är något så osexigt som fläktars sugkapacitet) och efter att hantverkaren lämnat lägenheten hade jag ungefär en kvart för mig själv innan jag var tvungen att springa till ett möte med Humlabbets refgrupp.

Satt i fönstret, drack ett glas bubbel och var lycklig. Det har varit mycket med köpet och jag trodde att det hade sjunkit in, men när jag satt där sköljde allt över mig. I'm a leftie baby, men Gud vad skönt det är att äga sin egen bostad. Det är svårt att förklara, men lägenheten känns som ett ytterst konkret bevis på min självständighet. Och trygghet.

3 kommentarer:

Pingvinkvinnan sa...

Härligt Lovisa, jag hoppas packandet och flytten går bra. Det är helt okej att bli frustrerad över allt skräp man har samlat på sig, och även om det är jobbigt att flytta det så är det ju väldigt skoj när det är på plats på nästa ställe. Ha en fin helg... Själv ska jag jobba. :) Kram!

Pingvinkvinnan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lovisa sa...

Tack tack, det börjar bli lite mer katastrofartat just nu, men det ska nog ordna sig. Ha en fin helg, kram!