02 november 2008

Dag 2: Wien

Efter att ha checkat in och tagit en första koll på stan, vi bodde precis vid Stephansdomen, lämnade jag och mamma pappa på ett kafé för att spana in även shoppingutbudet. När vi kom tillbaka möttes vi av en mycket nöjd pappa som lyckats vara med i en fototävling då han tydligen såg oerhört wiensk ut. På kvällen gick vi ut för att äta. Ganska snabbt konstaterade jag att Wien inte är en veggievänlig stad. Jag ville gärna äta något inhemskt, det känns ju tråkigt att beställa in pasta ett par dagar innan man kommer till Italien, men i princip det enda som erbjöds var pumpasoppa. Som dock smakade fantastiskt gott tillsammans med weißbier och apfelstrudel, speciellt då allt äntligen slutat snurra efter den gångna tågresan.

Det var fint att vara tillsammans med föräldrarna i ett tyskspråkigt land. Mamma har så gott uttal att hon kommer undan med vad som helst, pappa är lärare och därmed ett ständigt gott föredöme som alltid försöker medan jag insåg att jag, för att kunna tala tyska, var tvungen att börja tänka efter före. Inte min starkaste gren. Min tyska har de senaste åren, med undantag för nyåret i Berlin, enbart övats av tyskspråkig antikhistorisk litteratur samt ett visst lyssnade på tysk synth.

Hej Österrike!

Hej Wien, hej Mozart!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Mm, roas man inte av tanken på en liten skiva gris tunt utbankad så att den täcker hela tallriken (=schnitzl-fritzl), KAN man hugga in på Kaiserschmarrn (=pannkaka med tusentalet tänkbara tillbehör). Funkar även det med färskt veteöl. Ah!

Lovisa sa...

Åh, jag skulle ju självklart ha konsulterat Wienspecialisten innan jag åkte! Minns att du har pratat om de pannkakorna förr. Annars var jag till min fejkrätt mycket nöjd med den minimalistiska salladen ala köttätare. En klyfta tomat om dagen räcker...