26 augusti 2008

Dixi et salvavi animam meam

Ännu en fin dag på UB med PK. Visserligen var det mulet och någon hade flyttat på våra stolar i vilka vi normal brukar sitta bakom solglasögon med varsin kaffe i handen och likna salongsberusade tanter på off-season solsemester längs med Playa de Ingles, men ändå. Vi är förvånansvärt fokuserade i varandras sällskap och mycket Ribbingska i vårt förhållningssätt till övriga biblioteksgäster.

Läste om hur en bisats, som är underordnad en infinitiv, en ackusativ med infinitiv eller en konjunktivisk bisats, har oblik konjunktiv, förutsatt att den överordnade infinitiven, ackusativ med infinitiven eller konjunktiviska bisatsen uttrycker indirekt tal och att detta även omfattar den underordnade bisatsen slut citat och mailade sedan med Moa om hur Sjöstrands grammatik genomsyras av torka och sexualfientlighet.

Ikväll har jag administrerat lite och insett att det nog kommer bli ganska hektiskt i början med tanke på att jobbet kommer parallellas med intensiva studier men det ska nog ordna sig.

2 kommentarer:

MEE sa...

Diskuterade med Erik våra teorier om Tidner the stud och Sjöstrand den frigide, och han menade att det var tvärtom. Hmmm...

Lovisa sa...

Efter att ha läst avsnittet om kopulativa konjunktioner så är jag nästan benägen att hålla med honom...