29 april 2009

Torsdag

Idag har jag bland annat:

* Snabbdejtat Sandra i Vita Huset.
* Blivit vald till Forskningsnämnden och Områdetsstyrelsen. Tror att jag kommer ha alldeles lagom fullt upp till hösten.
* Fått ett fint mail.
* Burit en blå klänning jag gillar.
* Gullat vaktel med Micke. De går nu omkring helt själva som alldeles små perfekta minivaktlar och jag överträffar eventuellt de biologiska vaktelföräldrarna i stolthet och moderskärlek.
* Lyssnat till intressanta forskningspresentationer.
* Förberett undervisning.
* Ätit glass och köpt modellera.
* Kvällspromenerat.
* Fått ett presentkort på valfri resa t/r inom Europa och fullständigt förlåtit Cimber Sterling för förseningen.
* Tänkt att jag borde ta hand om mitt försummade hushåll men inte kommit längre än till att vattna blommorna och sätta upp en Jesusplanch i skafferiet.
* Fått veta att farmor tokvägrade att röntga sig. Eftersom hon är världens mest envisa människa är det ett gott tecken.
* Lyssnat på Radiosporten och älskat, älskat, Tre Kronors vändning.
* Funderat över varför jag tycker att våren är så vacker att det nästan gör ont? Jag som brukar föredra vintern. Kanske för att jag arbetar i Botan, kanske för att spf 50+-säsongen ännu inte är här, kanske av andra orsaker.

28 april 2009

Frisyr på begäran, ursäkta pyjamas


Kärlek & sorg

Förutom ett möte har jag tillbringat dagen at ze office, förberedandes undervisning. I tid den här gången, jag lär mig åtminstone av mina misstag. Jag och Johanna ägnade lunchen åt att promenera i Botan och gulla vaktel i växthuset. Dagens nyhet är att vaktelungarna nu har kläckts, vi såg två små huvuden kika fram under en vinge och dog nästan av gullighetschock. Vidare har jag även klippt mig samt ägnat mig åt våraktiviteten cykla jättejättefort och ducka under körsbärsträden på väg till och från frisören. Och så har jag skypedejtat Kristina, äntligen! Alldeles för längesen sist.

Enda tråkiga är telefonsamtal med föräldrarna då farmor ligger på sjukhus. Hon är visserligen vaken och uppe lite, men ändå. Mormor gick bort Valborg för tre år sedan och de minnena kommer tillbaka.

Ta hand om varandra.

27 april 2009

Another day, another drama

Mkay, efter en presentation i 120 (förseningar i schemat, och varför stryka när man kan prata ännu fortare?) åkte jag hem till Sandra och hämtade min tjusiga öststatsmicro och nya växter och fortsatte sedan vidare till mitt andra jobb, det på teatern som jag har haft ett visst dåligt samvete för på sistone. Hursom var det ikväll dags för ledarmöte och efteråt satt jag kvar en stund med administrationen innan jag gick hem och pysslade. Satte på mig mitt jag älskar att äga-pin, kröp upp i fönsterkarmen och planerade hur jag ska inreda vidare. Lyssnade på Radiosporten whilst, vilket ju är mys men inte när Tre Kronor förlorar mot Lettland. Lettland?! Orkar inte detta efter Frölundabesvikelsen.

För övrigt åskar det ute. Detta förstod jag av statusuppdateringar på Facebook, själv trodde jag att det var ovanligt många som drog sina väskor på väg till centralen. Bra där.

Magkänsla

Idag har jag varit på föreläsning med Eva Österberg som är oerhört inspirerande inte bara som historiker utan som humanist. Jag går nämligen en introduktionskurs för områdets doktorander (som jag dock har missat de tre första veckorna av då jag var i Rom) och idag diskuterade vi etik i kulturforskning och bland annat vilka etiska ställningstaganden man gör då man väljer avhandlingsämne. Visst kan jag i stor utsträckning motivera mitt val ur flera olika perspektiv; att fylla en outforskad lucka, att lyfta fram mindre synliga politiska mekanismer, att lyfta fram en kvinna, att skriva om ett aktuellt fenomen, att skriva om något som intresserar en bredare publik och så vidare, men det finns ju så många ämnen som är motiverade att skriva om och trots allt handlar det i slutändan om den här förälskelsekänslan, att det här helt enkelt är det roligaste ämnet och det som passar mig. Att jag idag tänker lite extra på det är för att jag om en dryg timme ska föreläsa på institutionens arbetsmarknadsdag om vägen till min doktorandtjänst.

Och det jag vill förmedla är att man naturligtvis måste förhålla sig till tidigare forskning och diskurser och vad som ligger i tiden, men till en viss gräns. Jag skrev helt enkelt den ansökan jag utifrån mina erfarenheter och intressen kunde skriva. Och att få arbeta utifrån de premisserna är kanske det lyxigaste av allt.

26 april 2009

Vår

När jag lämnade Lund för Rom var det fortfarande mars och mycket sporadisk vår, veckan jag kom tillbaka hann jag inte stanna upp, men i fredags när jag gick av bussen i Malmö vid åtta insåg jag att det fortfarande var ljust ute och doftade av blommor och varm asfalt och det var vårkänslor all the way baby. Vin och absintcocktails på Emmas balkong och de blev ännu starkare.

Och igår var det dags för vårstämma. Efter att vi i styrelsen hade förberett under dagen (att gå på stan med ceremonisvärd förtjänar egentligen ett eget inlägg), ätit pizza utomhus och även hunnit basta var det dags för middag och cocktails till fyratiden på morgonen då vi cyklade hem. Tidningsbudet hade hunnit före mig, fåglarna hade hunnit vakna och imorse njöt jag av min första riktiga sovmorgon på länge. Eftermiddagen tillbringade jag i Stadsparkscafét tillsammans med Åsa, Petter, kaffe och glass. Så välbehövlig helg.

24 april 2009

Let the good times roll

Veckans första avslappnade dag. Inläsning till seminarium, kaffe med Micke, lyssna på fina Johanna som föreläste, lunch med beloved Åsa, seminarium med gästföreläsaren Angelos Chaniotis om känslouttryck i epigrafisk form (spännande och vanligare än vad man kan tro, även om mina inskrifter inte är fullt så emotionella), mer kaffe i solen, ny dimblå cocktailklänning och snart Malmö för födelsedagfir av Emmchen, bubbel, snittar och absint.

Bättre

Vad mycket bättre det går att undervisa när man inte känner sig bakfull av sömnbrist. Igår var det roligt igen. Jag kunde släppa mitt manus och ha en dialog av studenterna och kände att jag gav något. Jag gillar ju det här. Efter en förmiddag av intensiva förberedelser och sedan en avklarad föreläsning kom styrelsen över på kvällen. Förutom planering av morgondagens stämma, allmänt flams och presentöverlämning till Emma avslutade jag och PK kvällen med ett kortare ält. Så himla fint att vara hemma hos mina queens of ält igen. Imorgon kör vi heldag.

23 april 2009

Ytterligare ett löfte

Klockan är åtta och jag har hunnit gå igenom alla mail och måla naglarna. Sweet. Ska från och med nu alltid vara på jobbet halv åtta.

22 april 2009

Lovar att sluta vara trött och gnällig snart

Ikväll har jag inte träffat Petter eller Åsa som tänkt, utan istället försökt sammanfatta den romerska historien från Caesars död till imperiets fall. Och bara imperiets fall i sig erbjuder ju ungefär hundra fallgropar att ramla i. Men nu är klockan nio och jag skulle bara svamla om jag fortsatte så nu ska jag istället gå hem och sova.

Löfte

Okej, lunch med Fanni och korta kaffepauser undantagna, annars får jag icke lämna kontoret innan morgondagens föreläsning är färdigskriven. Och inte heller komma undan genom att enbart prata om det augusteiska.

21 april 2009

Hemma

Trotsade av ren kärlek och längtan tröttheten och träffade Åsa, Sandra & Sylvain ikväll, värt det. Och då tänker jag inte främst på att jag nu är en micro och ett antal gröna växter rikare. Sandra ska nämligen (så himla modigt och rätt) lämna allt och flytta (och så himla tråkigt samtidigt) och rensar därför ur sin lägenhet. Ska försöka ta hand om dem på bästa sätt, jag älskar ju gröna växter. Och min lägenhet, kände mig fortfarande nykär när jag kom tillbaka igår natt.

Nu ska jag låta tröttheten ta överhanden fullständigt och sova. I min säng.

Varginnan som du aldrig sett henne förrut

Idag är det lägligt nog Roms födelsedag, vilket jag upplyste mina studenter om. Ännu lägligare var det att vi idag talade om just det allra äldsta Rom och förutom den mer traditionella varginnan visade jag dem även en reklambild som jag fotade på Fiumicino igår, för Lavazza. Historiebruket alltså.

Post

Darling Petter som har vattnat mina blommor har även tagit hand om min post samt sorterat den i pedagogiska högar (tack!) och på grund av min allmänna nyfikenhet var jag tvungen att öppna den med roliga brev när jag kom hem i natt. Hittade bland annat en fin inbjudan, ett gulligt påskkort från lillkusinerna och påskpresenter från MCA. Charlotte har en förmåga att alltid skicka paket när jag behöver lite stöd och uppmuntran, tack raring, jag bar armbandet medan jag föreläste.

This just in: hittade madonnavykort med mopsfrimärke från Åsa när jag kom hem, det är kärlek.

Debut

Gjorde entré trött, rufsig, koffeinspeedad och lätt osammanhängande Jag tror att jag kommer berätta om min första riktiga föreläsning som en rolig anekdot om några år, just nu hoppas jag bara att studenterna förstod vad jag ville ha sagt.

Är trött till döds, men kommer ändå prioritera den planerade drinkkvällen med Åsa & Sandra, av kärlek och längtan. Dock blir det nog en väldigt tidig kväll, har börjat utveckla närmast sexuella fantasier om sömn.

Kort rapport

Planet fem timmar sent från Rom. Landade halv tre i natt. I Lund fyra. Sov drygt två timmar. Ska snart undervisa. Please kill me, kill me now.

20 april 2009

Arrivederci Roma

Hade en jättefin förmiddag på Forum tillsammans med en entusiastisk grupp från KTH. Det var en vidareutbildning så alla hade olika bakgrund; arkitektur, kulturvård, arkeologi. Forum är en så svår och komplex site, men samtidigt så enkel att guida då ingen kan låta bli att bli betagen. Tyvärr hade vi bara två timmar på oss, jag hade kunnat prata en halv dag.

Efteråt gjorde jag det sista nödvändiga på stan; mintgranita, kaffe till Petter, hejdå till Pantheon osv. Nu ska jag jobba undan lite, packa det sista och försöka förstå varför jag måste åka hem. Landar sent ikväll så vi hörs först imorgon.

19 april 2009

Söndag

Idag unnade jag mig en ledig förmiddag och gav mig av mot Lateranen i den söndagssömninga Rommorgonen. Mös runt lite där och åkte sedan ut till San Callisto-katakomben för att ägna mig åt min favoritkombo Gud och Mammon, det vill säga först begrundan i katakomb och sedan shopping av katolsk kitsch. Hade tänkt fortsätta ner mot Marsfältet, men gav efter en halvtimme upp på grund av hällregn och läckande stövlar.

Ikväll har jag styrt upp det sista inför morgondagens guidning, beställt de böcker jag har arbetat med här från UB så att de ska ligga och vänta på mig när jag kommer tillbaka, skickat in två kandidaturer varav en spontan, tvättat och skjutit upp att packa på alla möjliga sätt, det bästa var kaffe med Moa. Men nu är klockan halv elva och det är fullständigt oundvikligt.

Härligheten

Det blev inga negroni igår, däremot prosecco på Enoteca Antica följt av middag på Birreria Peroni, kaffe och amaro på Sant'Eustachio och slutligen drinkar på Bruno vid Campo dei Fiori innan Karin och jag tog farväl av vårt sällskap, tog varandra i hand och gick hem via ett litet avslutande drink- och pizzastop på Flaminia innan den avslutande parkpromenaden. Ännu en oerhört härlig Romkväll.

18 april 2009

Ikväll

Nu ska jag sluta jobba, det blir inget kvällspass idag. Istället ska jag inleda kvällen på Enoteca Antica. Jag tänker negroni, resten tar vi som det kommer.

Stol jag vill ha i mitt arbetsrum

17 april 2009

Nu: sängåt

Klockan är nära midnatt och jag har arbetat fram tills nu. Har lyckats skriva klart hela mitt manus till tisdagens föreläsning och nu återstår bara att göra en powerpoint vilket får vänta tills imorgon. Målet är att arbeta vidare då och kunna vara helt ledig på söndag. Är visserligen dödssömning, men känner mig ändå stoiskt nöjd med dagens insats.

Trädgårdsakuten

Apelsinträdet utanför fönstret luktar helt fantastiskt, vilket får mig att tänka på en annan sak; kan man ha lavendel inomhus? Någon som vet? Det är ju en så vacker växt och så luktar den gott. Mina fönster är väldigt dragiga, kanske det kan göra den lycklig?

Undervisning

Allt fokus ligger just nu på att förbereda undervisning. Kursen jag ska föreläsa på handlar om hur fyra medelhavskulturer; greker, kelter, etrusker och romare, utvecklades och interagerade med varandra och jag har hand om den romerska delen. Förutsättningarna är sådana att jag har två pass på mig att presentera den romerska historien och ett att föreläsa om hur romarna blev influerade av de omgivande kulturerna och hur de agerade gentemot dem. Studenterna befinner sig på nybörjarnivå och behöver alltså grundläggande kunskap om den romerska historien. Och då är det ju så lätt att tänka att jag ägnar första föreläsningen åt tiden från stadens grundande till Caesars död och andra åt tiden från Augustus och framåt och ja visst ja, kanske skulle jag prata lite om typ kvinnor och slavar också, ska jag slänga in tio krystade minuter om det bara för att det står i läromålen? Nej!! Det var ju inte en sådan föreläsare jag skulle bli, även fast jag tror att det är nödvändigt att ha det politiska skelettet klart för sig innan man kan börja diskutera sociala strukturer.

Efter att ha vridit och vänt ett tag på det här har jag nu bestämt mig för att ägna föreläsningarnas första pass åt den historiska bakgrunden utan att fördjupa mig alltför mycket (tidsmässigt omöjligt, sorry Lex Hortensia jag får förklara ditt innehåll i detalj en annan gång) för att under andra halvan diskutera de fenomen jag har nämnt. Caeasar adopterar Octavius - fenoment adoption, Octavianus ärver Caesars klienter - fenomenet patronus-client-system, hela den italiska halvön får medborgarskap - fenomenet romersk medborgare osv.

Det tar tid att förbereda undervisning, men det är också roligt. Tyvärr innebar det att jag igår var tvungen att avstå från en konferens på Norska Institutet om Romans and Romantics, arrangerad av de som stod bakom förra vårens Vergiliuskonferens. Det hade varit så trevligt att gå dit, men ibland får man helt enkelt inse att man inte kan hinna allt, även om det inte är min bästa gren. Tillbringade istället hela dagen i biblioteket ända tills jag blev uppmanad att sluta arbeta och istället ägna mig åt vin och samkväm, en order jag hörsammade till ett igår natt.

16 april 2009

Fler glada nyheter

Igår kväll valdes jag i min romerska frånvaro till ledamot av Universitetsstyrelsen. Det känns väldigt, väldigt roligt men ger också en viss prestationsångest - det är en nivå ovan den jag är van vid. Men det är det där med att framgång handlar om att inte inse sina begränsningar som Martin alltid brukar säga. Just att få arbeta med universitetet centralt känns som det roligaste, att få en överblick över det allomfattande.

15 april 2009

Bryt

Nej vet ni vad, nu slutar jag för idag och går och tar en drink med Fredrika istället.

L'uomo, le imprese, il mito

Idag har jag, Karin, Patrik & Johan varit på Caesarutställningen i Chiostro del Bramante och om ni har vägarna förbi Rom under våren (utställningen är blott tillfällig) så rekommenderar jag verkligen ett besök. Ungefär halva utställningen var ägnad Caesar själv och hans samtid med betoning på Roms nobilitet (ett och annat vardagsföremål från hans soldater hade inte skadat) och andra halvan åt hans legend med senare tiders målningar, skulpturer och filmer och det var framförallt den delen av utställningen som gjorde att den lyfte, även om vissa av de antika föremålen var spännande att äntligen få se i verkligheten (som ett av mina favoritlaraltare och en byst av Gaius Octavius, Augustus biologiske far). Även hans samtida som Brutus, Cleopatra och Cato gavs stort utrymme.

Caesar har alltid fascinerat mig ändlöst, egentligen i högre grad än Augustus. Om man med historikerns förmån tillåts betrakta Augustus' politik i efterhand så förefaller den så genomtänkt medan Caesars är svårare att få grepp om; vad var det egentligen han ville uppnå med sina handlingar? Naturligtvis är Augustus också enklare att få grepp om då han levde så länge som han gjorde medan hans adoptivfar dog då han som bäst blottade de politiska problem som Augustus sedan löste.

Och Ida, jag tänkte lite extra på dig.


Glada nyheter

Hör från Lund att Området för Humaniora och Teologi släpper 26 studiestöd, hurra! Tyvärr inget i antikhistoria men väl i historia, arkeologi och latin så sök säger jag!

14 april 2009

Tisdag

Idag har jag sakta börjat förbereda nästa veckas undervisning. Tog en paus mitt på dagen för att äta lunch med Ulf som är i stan. Vi hamnade på en trevlig restaurang i det gamla judiska ghettot och efter grönsaker, färsk pasta med karl johan, lite vin, kaffe och jordgubbar promenerade jag hem igen för att fortsätta läsa in mig. Ikväll tänkte jag köra ett litet bibliotekspass men när jag skulle gå och hämta en bok slutade det med att jag först blev bjuden på mat av Patrik och sedan vin av Moa och Erik och kom tillbaka med min bok först två timmar senare vilket kanske var lika bra, jag är ju hopplöst dålig på att jobba sent. Istället har jag pratat med Petter vilket var välbehövligt och nu ska jag sova.

Bounissima Pasqua

Vad jag har ägnat mig åt i påsk:

* Fått fina påskpaket från Sverige.
* Köpt påskägg med ros- och violsmak på Castroni samt blå karamellfärg som jag letat mig fördärvad efter i Sverige - äntligen kan jag baka något som matchar mitt kök! (Enligt Fredrik beror bristen på blå karamellfärg i Sverige på att den innehåller ett förbjudet färgämne, men det bortser vi ifrån.)
* Tillbringat hela påskförmiddagen i solen, delandes en stor flaska prosecco med Karin för att fira att hon lämnat in texten till sitt slutseminarium.
* Letat påskägg som Patrik gömt i trädgården.
* Ätit en fantastiskt trevlig påskmiddag med alla på Institutet.
* Gått från den till Brittiska för ännu mera vin i udda glas, häng i vårnatten och fotboll till tre på morgonen.
* Haft olika typer av fjärilar i magen.
* Inte gjort något alls på påskdagen, mer än läst och sett på Rome (igen. Kursen har börjat titta och jag kan tydligen se om hur många gånger som helst).
* Firat Pasquetta hos Karins vänner vid Braccianosjön och ätit en fem timmar lång fantastisk påsklunch i deras mansionliknande hus med utsikt över sjön och blommande magnolior.


Mitt påskfönster med presenter från föräldrarna

09 april 2009

Snabb rapport

Har givits mina dagliga inskrifter, nu blir det sagra del carciofo, vin och skärtorsdagsfir.

Älskar ju att vara här, men igår hade Petter, Åsa, Sandra & Sylvain portvinskväll, ikväll träffas mina älskade medtriumvirer (jag har råkat tima så att jag är borta exakt de tre veckor Jonas är i Sverige) och Felizia är i Lund. Det känns lite i hjärtat.

08 april 2009

Härlo

Idag gjorde jag och Karin en repris från förra året och tog med oss Kerstin och åkte till Terme dei Papi utanför Viterbo och badade i svavelkällorna (att de är en annan effekt av Italiens geologiska aktivitet känns i sammanhanget som en grym ironi, men så är det ju). Först motionssimmade jag, sedan sälade jag mest runt för att till sist, tre timmar i en varm källa i solen senare, bli allt mer vegetativ.

Efter att ha ätit en sen lunch, gått långt för att köpa nya solglasögon (råkade ha sönder de gamla och dör utan, men nu är den leopardfärgade ordningen återställd) och varit och handlat hade jag tänkt spa:a vidare med ansiktsmask och SR:s hockeyarkiv, men jag är fortfarande så genommjuk och loj att jag orkar vara uppe max de tio minuter masken ska verka men absolut inte tre perioders OS-nostalgi (apropå det; Färjestad, att de bara orkar).

07 april 2009

...

Kände precis vad som måste varit ett större efterskalv. Det är som när naturen samlar sig inför ett åskväder, fast mer intensivt. Och fåglarna skriker verkligen.

Jag hoppas att inget har förvärrats i de drabbade områdena.

Definition av frustration

När allt som finns bevarat av en inskrift med banbrytande potential är hålen som en gång borrades för att hålla den uppe och när den enbart är omskriven på moderna språk jag inte behärskar. Känner mig ack så traditionell som i smyg anser att CIL borde vara författad helt på latin. Inskrifterna själva är ju det.

06 april 2009

Proportionerna

Olika tidningar vill ha uttalanden om nattens händelser, men jag vet inte vad jag ska svara eller om jag ens vill. Min säng skakade, men hittills har hundra människor hittats döda i och omkring L'Aquila och många saknas fortfarande.

...

Vaknade i natt av att min säng skakade och att fåglarna var upprörda utanför fönstret. Den här gången märkte jag jordbävningen, men skämten som vi drog i vintras faller allt hårdare mot marken i takt med att antalet omkomna stiger. Allt är väl här, men jag känner mig lite tagen.

05 april 2009

Palmsöndag

Idag har palmsöndagen helgats med olivkvistar och cappuccino freddo. Jag har på mig en ljusblå sommarklänning och fått cirka hundra nya fräknar. Trots spf 25 (tänkte att det bara är början av april och att jag således överlever utan 50+) och att jag under mina två utomhusvistelser enbart har varit i skuggan har jag bränt mig lite lätt på bröstet. Tack solen för det. Å andra sidan har jag hittat tre riktigt bra inskrifter, så det går kanske på ett ut.

04 april 2009

Loving the tant

Idag när jag gick på stan och pausade med kaffe började jag prata med en bedårande italiensk tant - leopard, lagda lockar och oversizad brosch, ge mig några år och jag är där - om handväskor och föräldrarelationer och hon sa åt mig att gå hem och ringa min mamma. Så det gjorde jag. Nu pratar jag visserligen alltid med mina föräldrar flera gånger i veckan, men det var ändå fint.

Annars har jag lite konstig tidsuppfattning idag; efter att jag, Karin T och tre flaskor vin varit uppe till tre i natt och förmiddagen varit lugn satte jag mig i biblioteket i eftermiddags och plötsligt var klockan nio? I vanliga fall försöker jag undvika att jobba på helgen för att försöka ha så normala kontorstider som möjligt, men här sätts allt lite ur spel. Vilket känns helt okej, om jag arbetar i helgen kan jag men gott samvete vara ledig en förmiddag nästa vecka och åka till svavelkällorna med Karin D och Kerstin.

03 april 2009

Vin och en varm kväll

Har tillbringat hela dagen i biblioteket med mina böcker och inskrifter, med undantag för välbehövligt kaffe med darling Moa (som kommer glänsa på konferensen). Ikväll minglar vi antingen på amerikanska akademin eller så stannar vi här och dricker vin, kvällen är varm.

02 april 2009

Två år

Oj, jag höll på att glömma! Idag har jag faktiskt bloggat i två år. Det började egentligen sommaren 2006 när jag grävde uppe i Sabinerbergen och hade tillgång till internet en timme varje lördag när vi åkte in till Rom och således veckomailade mina vänner gemensamt. De mailen började sedan efterlysas när jag tillbringade följande vår i Rom och jag beslöt mig då för att börja blogga istället (insåg just att jag var i Rom även samma tidpunkt förra året, man kan ana en trend här) för att var och en skulle kunna välja när och om de ville ta del av mitt liv. Och så har det fortsatt.

Jag tycker om formatet; att skriva ner tankar i den ordning som de kommer utan de krav som följer på andra typer av texter. Därför skriver jag aldrig längre inlägg om exempelvis antiken eller annat relaterat till den då jag lägger den tiden på min avhandling och tidigare mina studier, bloggen är istället utlopp för en annan typ av textuell kreativitet. Därav benämningen dagbok då det handlar om vad jag gör om dagarna, om det triviala. Jag tror ju som sagt fortfarande att jag skriver för mina tio närmsta vänner och förklarar därmed inte allt. Andra saker skriver jag inte om alls då det vore att utelämna mig själv eller andra människor på ett sätt jag inte skulle vilja.

Men jag vill att ni ska veta att jag tycker det är fint att ni läser.

Onsdagkväll i Rom

Igår var vi först på vernissage i Roms börshus som en gång var Antoninus Pius' tempel (kolonnerna som är inbyggda i fasaden är som väntat det enda som är bevarat, kan jag rapportera inifrån) och minglade lite innan vi gick till Da Francesco och åt den fantastiska pizzan, chokladmousse to die for samt drack ganska mycket vin och limoncello, en av alla dessa Romkvällar med andra ord.

Jag har även bokat om min resa lite för att kunna föreläsa om Forum för en grupp forskare från KTH. Detta kommer ske den tjugonde och jag åker hem samma kväll för att hinna undervisa i Lund dagen efter. Lite hysteriskt, men det ska nog gå.

01 april 2009

Tillfredställd

Känslan av att försöka fånga en tanke som känns viktig för att sedan hitta en inskrift som bekräftar den fullständigt. Älskar när saker blir uppenbara.

Annars: regn i Rom idag, jag läser om religionsutövning i provinserna och ska snart gå på seminarium om det etruskiska språket. Karin har lovat att slå oss med häpnad.