31 januari 2009

Inflyttad

Ett snabbt hej från min köksbänk! Det är tydligen här mitt bredbandsuttag sitter, ska se till att styra upp det här med trådlöst så snart som möjligt. Är ändå imponerad av att internet funkar bara sådär - hade för säkerhets skull bett pappa ta med usb-modemet vi använder på Orust för att inte behöva vara isolerad längre än nödvändigt.

Flytten gick smidigt. Efter att ha gått upp tidigt imorse och packat det sista mötte jag mamma, pappa och morbror (dagens hjältar) i nya lägenheten för att lasta av ett gäng saker från Göteborg. Tre omgångar med skåpbil senare var även alla mina ägodelar från nationen på plats. En gråtfärdig stund imorse kände jag för att bli tibetansk munk, inte äga mer än min get och min stav, omnia mea mecum and all that jazz, men nu när jag sitter som i ett litet fort omgiven av allt känns det rätt bra ändå. Det hela gick som sagt mycket smidigare än vad jag trott och vi hann till och med gå ut och äta grekiskt innan de var tvungna att vända åter till Götet.

Nu ska jag byta om och åka hem till bästa Johanna för födelsedagsfest. Ska bara komma på i vilken kartong jag lagt mina cykellysen först.

30 januari 2009

Hamster

Först sorterade jag och slängde, sedan slutade jag slänga, sedan slutade jag sortera och nu tittar jag mest uppgivet på allt. Om man bortser från möbler och böcker, vilket ändå utgör lejonparten av min inredning, har jag fyllt 20 flyttkartonger med saker. Det innebär alltså att jag har haft en flyttlåda per kvadratmeter. Det kommer bli några fröjdefulla timmar imorgon då allt ska bäras.

Ni vet tesen om att kliniska miljöer tenderar att göra oss mer känsliga? Mmm jag tror den stämmer. Så mycket damm som jag har hittat i mitt rum är det inte konstigt att jag inte är allergisk mot något.

Men nu orkar jag inte mer, tar resten tidigt imorgon. Påminn mig gärna om att aldrig mer flytta.

Rörd

Forsberg kommer hem till Modo, det är fint på ett sätt som gör att jag vill dedicera min oskrivna avhandling till honom.

29 januari 2009

The only good language is a dead language

Är helt isolerad av flyttpackning, men ville bara säga hur glad jag blev idag när jag fick ett fantastiskt paket av Linda, Kristina & Sofia. I 25-års present gav de mig en mugg och en musmatta med trycket Sola lingua bona lingua mortua est, de ska så användas på jobbet! Tusen tack TSS, ni är så fina.

28 januari 2009

...

Är för övrigt uppe okristligt sent och packar, har dock mig själv att skylla. Det finns ju så många sms att skicka och utmaningar att anta istället för att sortera. Men nu ska jag bara gå igenom en låda med strumps till innan jag ska sova.

Hemma

Idag slutfördes lägenhetsköpet. Lovisa kunde inte vara med, men hade skrivit ett jättefint brev på ljusblått papper som inleddes med orden välkommen hem. Jag gick till lägenheten direkt från banken då föreningen skulle byta sugdon (jag undrade mycket vad sugdon egentligen var då det lät synnerligen pornografiskt, men det är något så osexigt som fläktars sugkapacitet) och efter att hantverkaren lämnat lägenheten hade jag ungefär en kvart för mig själv innan jag var tvungen att springa till ett möte med Humlabbets refgrupp.

Satt i fönstret, drack ett glas bubbel och var lycklig. Det har varit mycket med köpet och jag trodde att det hade sjunkit in, men när jag satt där sköljde allt över mig. I'm a leftie baby, men Gud vad skönt det är att äga sin egen bostad. Det är svårt att förklara, men lägenheten känns som ett ytterst konkret bevis på min självständighet. Och trygghet.

Djungel

Herre min påve vad jag har mycket kläder. Har exempelvis den senaste timmen sorterat tre matchtröjor (Frölunda, Colorado och Tre Kronor, dvs de enda lag man behöver, och bör, hålla på), en ljusblå stola med matchande lagerkrans, en Santa's little helper-outfit, ett flertal leopardplagg inklusive handskar, svans och öron, härliga tonårstshirts med tryck i stil med jag äter inget som har ett ansikte, kjolar så korta att jag nästan rodnar, och då bär jag ändå fortfarande långa tröjor som klänningar, en klänning helt täckt av vita paljetter, platåskor med silverstjärnor, mosters fantastiska klänning från 60-talet och oerhörda mängder tyll. Och det är långt ifrån slut, mest beroende på att jag typ aldrig har rensat mina garderober. Men nu ska jag gå och köpa mig en lägenhet. Ttfn!

27 januari 2009

In i dimman

Inledde igår projekt packa. Packning och städning är så inte mina bästa grenar och jag har redan fått ett mindre sammanbrott då en fullpackad kartong gick upp i botten. Försöker tänka att det är bra och skönt att rensa, men jag är även fruktansvärt dålig på att slänga saker.

Förutom packa har jag lämnat in min blåa Kronan på lagning, gått ärenden, varit på kansliet och hämtat mina ansökningshandlingar (de var ju rätt extensiva, så extensiva att jag blev ombedd att hämta dem personligen så de slapp skickas som paket) och äntligen fått veta när jag börjar, nämligen på tisdag. Det innebär i sin tur ett lite luftigare schema: får nycklar till nya lägenheten idag (idag!!), på lördag kommer flyttlasset från Göteborg och jag lämnar mitt rum, på söndag städar jag, på måndag inspekteras det och på tisdag börjar jag alltså jobba. Det bör gå utan för många kriser.

Nu ska jag sortera kläder.

Uppdatering: jag börjar nog på måndag ändå.

Min inre göteborgare och jag

Åh, jag dör lite av att Ben&Jerry lanserar den Obamainspirerade glassen Yes, Pecan!

26 januari 2009

Undantag

Dealen med mig själv just nu är att inte köpa kläder eller andra onödigheter så länge lägenheten inte är åtminstone grundinredd. Alltså går ljusblå gökur före a-linjeformade klänningar. Men om jag som nu fick en utbetalning som jag helt glömt att jag skulle få och som råkar överensstämma med priset på ett mycket trevlig väska som skulle vara perfekt som vardagsväska på jobbet (vilket jag faktiskt behöver) så tänker jag att jag får göra ett undantag. Den är i rätt brun nyans, har bra fack och detaljer i guld men saknar helt kedjor och annat påhängt trams.

Working 8 - 21

Har idag varit på teatern 8 - 21 för att få gjort så mycket som möjligt innan jag börjar jobba. Det blev en hel del och nu kommer jag förhoppningsvis bara att behöva ägna mig åt det fortlöpande arbetet ett tag framöver. Ikväll höll jag även ledarmöte; de fina ledarna och de fina föräldrarna är nog den största behållningen med det här arbetet (och de fina barnen såklart, med de har jag faktiskt minst kontakt med, även om jag efter dagens excersis kan nästan allas kontaktuppgifter utantill). Fick även veta att jag och Mathias ska flytta till ett kontor en våning ner så inom kort har jag flyttat till ny lägenhet, nytt arbetsrum på Institutionen och nytt kontor på teatern. Ironiskt nog med tanke på att jag inte ens gillar att flytta.

Och när jag kom hem möttes jag av ett dekanunderskrivet brev som meddelade mig att jag beviljats studiestöd och den allra sista sucken av lättnad drogs. Nu ska jag sova. Om jag skulle lista mina intressen skulle gå och lägga sig i tid lätt vara med.

25 januari 2009

Are we breaking up tonight or can we have a pillow fight?

Lite trött och söndagsmelankolisk blogg. Men igår var bra. Först hjälpte snälla Emma och fina golfen Rolf mig att transportera flyttkartonger från organisationsgeniet Åsa hem till mig och sedan var det dags för hockey på lokal; prestigemötet Frölunda - HV, macho nachos och öl. Som enda frölundait i sällskapet var jag så oerhört nöjd med VF:s seger i sudden. Bra match, bra slut, Frölunda FTW! Efter hockeyn fortsatte vi till Emma och Anders för hemmafest och när jag kom hem fortsatte en annan fest till sextiden imorse.

Idag har jag återigen insett vikten av att prata om hur man känner, även om jag gärna vill fega ur för att inte tappa ansiktet. Men samtal är bra, speciellt när inga proportioner förstoras. You don't want no drama. No, no drama, no, no, no, no drama.

Ikväll var det premiär för andra säsongen av Mia och Klara vars humor var ännu mer välkommen än vanligt. Nu sömn.

23 januari 2009

La dame aux camelias

Har hittils:

* Tvättat.
* Adressändrat.
* Sagt upp mitt fasta abonemang.
* Beställt prenumeration på Sydis.
* Begärt att få vänta med att betala tillbaka till CSN i år då jag går på utbildningsbidrag.
* Ändrat inspektionstid av mitt rum från 7.30 till 12.00, det vore ju bra om jag hann få ut alla sakerna till flyttbilen. Åh, jag kommer sakna min vaktmästare Roland!
* Läst en bok om europeisk järnålder, välbehövligt då jag och The iron age inte är tighta.
* Planerat och namngivit mina föreläsningar.
* Beställt en ny Muchaplanch. Mormor hade Sarah Bernhardt i sitt badrum och det första jag spontant kom att tänka på att jag ville ärva när hon gick bort var den planchen. En rödhårig Sarah mot ljusblå stjärnhimmel och med en jugendros, man behöver inte vara Freud för att förstå varför. Nu är den hopplöst sliten men en ny är beställd till badrummet. Jag tror mormor ler åt mig.
* Beställt ljusblått diskställ och klocka från kitch.se (note to Charlotte: dock ej gökur).

Nu: fredagsfika med Åsa på Patisseriet.

22 januari 2009

Abstrakt

Fick ihop ett abstract. Hade sån där tid ni vet när det känns som om man inte gör något när man i själva verket tänker. För att i de lägena undvika att typ bildgoogla mopsvalpar brukar jag försöka skriva något annat medan jag väntar ut mina tankar. Producerade således en sida helt annan text innan jag skrev klart abstractet. Nu får det vila några dagar, klappar mig själv på axeln då jag är klar med utkastet en dryg vecka innan dödslinjen.

Gick sedan hem, gick på långpromme, lagade grönsaker i ugn och såg på handbollen. Ikväll blir det sömn i tid, deo gratias.

1 - 2 - 3

Inledde dagen med Karinfika och nu har vi förflyttat oss till UB. Idag ska jag skriva ett abstract. Eller framförallt komma på vad jag ska skriva artikeln om som jag ska skriva ett abstract inför. Eh ja. Jag har en tanke jag gillar, vi får se om den håller. Har både Karin och kaffe vid min sida så det ska nog gå vägen.

TSS

Hade en fantastisk trevlig kväll igår med Linda, Sofia och Kristina. The Senior Staff åt mat (bönbiffar med papayasalsa i mitt fall) och drack drinkar (Frozen strawberry daiquiries och så en Grasshopper som after dinner cocktail) och pratade, skrattade men framförallt firade att Kristina nu kan titulera sig jur kand. κῦδος!

21 januari 2009

Drinkar

Det är så oerhört dimmigt ute, tänk om man skulle ta en drink på Grand med sina brudar?

Mitt mansion

Var hemma hos Lovisa som snart kommer att bli hemma hos mig igår och mätte lite (vi har alltså samma namn ja). Har ju faktiskt bara sett mitt nya lägenhet en gång innan allt gick så snabbt som det gjorde. Den är himla fin alltså.

Har dock fått tänka om lite. Hallen är lite mindre än vad jag mindes den och plötsligt kände jag att jag nog vill ha ett runt köksbord ändå, trots att det rymmer färre sittande. Och fönstrena! Så stora och så sittbara. Älskar dem.

Jag som är oerhört punktfast och nostalgisk när det kommer till boende (mina föräldrar flyttade samma år som jag vilket var djupt traumatiskt. Ringde och hulkade saker om mitt barndomshem regelbundet i flera veckor. Ocharmigt, men sant.) var rädd att Lovsia skulle tycka att det var jobbigt att jag tog mått för att kunna göra om i hennes lägenhet. Men hon visade sig vara sund och normal och tyckte bara det var jättekul och bad mig skicka bilder på resultatet Hon är i största allmänhet oerhört adorabel som exempelvis har bytt alla glödlampor åt mig och lämnat reserver, ställt in en stor stege som jag kommer få behålla samt givit mig sin nya micro.

Men det bästa är nog att jag har släppt tanken på att allt måste vara nymålat, tapetserat och perfekt när jag flyttar in. Nu känns det okej att ha sängen mitt i rummet och tusen flyttkartonger för att kunna känna in hur jag vill ha det och slippa stressa.

20 januari 2009

It's not who you know, it's who you blow

Sitter på mitt teaterkontor, tänkte tillbringa ett par heldagar här för att få jobbat undan så mycket som möjligt. Insåg imorse att shit i helvete, jag måste ju styra upp allt inför nya terminen, packa, flytta, städa, tapetsera, måla, inreda, läsa in mig, planera undervisning och skriva ett påfallande bra abstract innan nästa vecka är slut. Hur har jag kunnat vara så lugn fram tills nu?

I alla fall. Jag delar kontor med producenten på Pipedream och vi har pratat en hel del om hans värld då han coachar många av dans- och musikaleleverna på skolan. Fram till gymnasiet drömde jag om att bli skådespelare, men efter studenten insåg jag att jag trivs bäst med att ha teater som hobby och historia som profession (det var även ungefär då jag insåg att alla de där böckerna jag läst, dokumentärerna jag sett och det faktum att jag aldrig någonsin fått något annat än högsta betyg på historieprov kanske betydde något. Att det sedan inte var någon som upplyste mig om på vilket sätt man kunde arbeta med det förflutna var en annan sak, men så här i efterhand kan jag nästan känna mig tacksam över att ha fått komma på det själv och inte blivit övertalad av någon annan). För även om den akademiska världen är sin egen ankdamm så finns där trots allt en logik. Om man gör vissa saker och skaffar sig vissa meriter kan man ana en karriärsväg, inom det konstnärliga är allt så oändligt mycket mer slumpartat och ytligt. Plus att jag inte hade orkat vara så kreativ och lidande jämt. Jag trivs bättre med att varva kreativitet och inspiration men att bara plöja böcker och skriva text på rent driv.

Men det hindrar mig inte från att trivas riktigt bra med att sitta här ibland och känna mig tacksam över att det inte var jag som nyss fick rådet ovan utan en stackars gymnasist.

19 januari 2009

Måndag

Började dagen på bästa sätt då jag frukostdejtade Kristina precis som på den gamla goda tiden (då hon fortfarande bodde här) innan jag gick hem för att styra upp lite. På eftermiddagen träffade jag de andra föreläsarna på kursen jag ska undervisa på. Hade ett fint moment med mig själv när jag för första gången såg min nya mail (som jag ännu inte har användaruppgifter till, så vänta med att skicka något till den). Att se mitt namn framför institutionsförkortningen var på något sätt större än att planera undervisning, träffa handledare eller diskutera kursupplägg. Kanske för att det var så konkret. Det är just det konkreta jag längtar efter: en mail, ett skrivbord, en bok att läsa. Inget mer mellanläge nu, jag är trött på det.

Semispontanfikade därefter med beloved PK och sprang in i Åsa för blixtuppdatering och kramar innan det var dags för styrelsemöte med teatern. Och nu ska jag sova.

Macho

Hade en lugn söndag. Fikade med darling Kristina som är på besök i Lund, hurra!, var lite på teatern, promenerade, bastade, spelade spel och ägnade mig fortsatt åt machoaktiviteter för att bevisa att jag håller på ett hockeylag som står upp (inte en helt klar koppling om man inte är insatt i hockeykulturen, eller i mina och Jacobs retsamheter heller för den delen) genom att i helgen ha druckit whiskey och sett på A history of violence och Victoria's secret fashion show. Dock ej iförd nätbrynja, men det känns som en tidsfråga. Nätbrynja och rosa naglar, varför välja?

17 januari 2009

Well baby, I'm a put-on-a-show kinda girl

Igår tillbringade jag större delen av dagen på teatern och kvällen ägnades åt ganska mycket vin, sällskapsspel - där jag och Tim var det vinnande laget i Alias, att prata fort är ju något av min paradgren - och lite drama. Se Britneycitatet ovan.

Idag har jag brunchat med Petter, druckit kaffe, ätit bagels, pratat och umgåtts i största allmänhet. Har även slutat vara så dramatisk, vilket var till det bättre.

Nu ska jag se om en av mina absoluta favoritfilmer: The Royal Tenenbaums.

16 januari 2009

Skrattar bäst som skrattar sist

Jag håller som bekant på Frölunda, av hela mitt hockeyhjärta. Jacob håller på Rögle. Igår fick vi stryk med 5-0 (skamvrå!!!) mot just Ängelholmslaget. Sålunda var imorse hela min dörr, mina skåp, mitt porslin och mitt yogurtpaket tapetserat med hånfulla post-it-lappar. Jävla störiga människa. Och jävlar vad jag kommer sakna det här. Det har bloggats om Teutoburgerskogen en del på sistone och idag gjorde jag min egen tolkning som jag delgav Jacob. Mina besserwisserdrag blir som tydligast när jag är upprörd, och när det gäller hockeyupprördhet drar jag mig inte ens för att förfalska historien. Alla medel är tillåtna. Frölunda FTW! Okej lille vännen, det är dags för en historielektion. Ja, vi underskattade er. Tänkte "hur kan ett gäng bönder från en stad dit hockeycivilisationen aldrig nått, ledda av en kille med taskig hy, rubba oss, hockeyns stormakt?" Ungefär som romarna resonerade kring Germanien. Gårdagens match var ert slaget vid Teutoburgerskogen. Kenny Jönsson var er Arminius. Ni besegrade oss, betedde er fruktansvärt efteråt (människooffer, post-it-lappar) men nu slickar vi såren, lär oss av erfarenheten och krossar er en gång för alla. För likt hur barbarerna först krossades för att sedan för alltid bli en del av den romerska kulturkretsen kommer vi först ge Rögle så mycket stryk att ni inte kan sitta på en vecka för att sedan göra ert till vårt farmarlag med ingen annan uppgift än att producera talanger åt oss.

15 januari 2009

Leopard

Följande inlägg tillägnas Charlotte och handlar således om inredning. Jag har nämligen fått min farbrors leopardfärgade schäslong (jag var tydligen den enda i släkten som var aktuella att tillfråga) som självklart är en oerhört fantastisk möbel. Och stor.

Tanken är ju att ha en inredning som går helt i blått med möbler i vitt och furu och med guld som accentfärg. Hade jag haft en villa hade jag lätt inrett ett leopardrum, men nu har jag inte riktigt de ytorna. I köket skulle den skära sig mot mitt engelska landsbygdstema (men dock få plats) och i rummet har jag redan planerat att ha en ljusbå tresittssoffa samt en ljusblå Jetson. Funderar på att ställa den i hallen, men då skulle jag få offra klädhängare, skohylla och liknande funktioner. Vilket det nästan känns värt. Det är trots allt en leopardschäslong.

Charlotte, hur gör jag?

Lättare hjärta

Avslutade Göteborgssvängen på Egg & Milk tillsammans med Annchen, Sofia, Suss och Baby Hjördis (som dock sov sig igenom det hela) och icke att förglömma; blåbärspannkakor och blåbärssmoothie (ja, blå färgkoordinerad mat). Hoppade sedan på tåget tillbaka till Lund där jag strax gick till jobbet.

Ikväll skulle vi haft styrelsemöte på teatern som tyvärr fick ställas in då vi inte blev beslutsmässiga, alltid tråkigt när det händer. Men istället fick jag en extra kvällstimme fri som jag ägnade åt att ringa ett bekännelsesamtal (jobbigt, men en sten föll från mitt hjärta) samt att inse att jag nog måste göra en markering. Jag ogillar ju det, vill att alla ska förstå hur jag känner utan att jag behöver säga det. Även om jag i det här fallet knappt själv förstår hur jag känner.

Tog en lång powerwalk och lyssnade på Laibach whilst vilket alltid hjälper. Nu ska jag sova på saken.

14 januari 2009

Il gruppo

Dagens höjdpunkt var dock inte tapethittandet utan Il gruppos julmys. Annchen, dagens hjältinna, hade ställt in sin uppkörning för att kunna träffas, så ni förstår ju själva kärleken. Vi var hemma hos Sofia i hennes fantastiska tittskåp till lägenhet där vi bytte julklappar, drack vin och mölade. Jag fick en oerhört härlig rosa Jesussparbössa i plysch av Annchen och en frireligiös och mycket pedagogisk CD-skiva om hur man dejtar med respekt av Sofia.

Från baksidetexten: Dating är ett spännande låneord som kittlar lite i både magen och munnen. Är de gammalmodigt, ute eller kanske rent av riktigt romantiskt!? Idag är väldigt mycket så sexfixerat och ytligt att man nästan glömt bort det som alla egentligen längtar efter; en riktig romans med den perfekta solnedgången på klipporna.

Tydligen ansåg Sofia att jag och Annch tillhörde den onådda folkgruppen [sic!] som inte nåtts av detta budskap. Återkommer med dess effekt på mitt kärleksliv.

Efter vårt mys träffade jag föräldrarna för lite mer inredning. Jag ska få pappas Jetson som ska kläs om i - ta-daa - ljusblått. Kommer bli så fab och trots att mitt hem inte kommer innehålla varken en PH-lampa eller Lilla Åland stol så plockar Jetson ett par Lundaakademikerpoäng när det kommer till inredning. Som möjligtvis den ljusblå insatsen äter upp, men ändå.

Nu när jag gått igenom de sista lådorna och plockat på mig ett par frukttänger och underlägg med jaktmotiv till mitt nya hem ämnar jag bada. Ttfn!

Tapeter

Inledde dagen med att inventera källar- och vindsförråd. Det finns en hel del saker efter farmor och mormor som alla är fantastiskt fina men jag är ju jag. Det vill säga att jag avstår från farmors toalettbord från 50-talet för att jag tycker att det är lite för liksom, ja, mellanbrunt.

Åkte sedan till Engelska Tapetmagasinet för fortsatt tapetlet till en av köksväggarna (övriga väggar i lägenheten ska målas ljusblå). Jag tänker mig något medaljong/blommigt och härligt. Jag vill inte ha det för blankt (det är ett kök, inte en frisörsalong) och inte för hysteriskt (även om jag är svag för svulstiga påfåglar och blomsterarrangemang) och framförallt måste det vara rätt färger. Jag vill inte ha för mycket vitt för då måste man nästan matcha med silver istället för guld (och man vill ju ha guld), inte för mycket brunt och framförallt vill jag inte ha de där turkosa pigmenten som de envisas med att ha i allt blått. I mitt hem vill jag känna mig lugn, trygg och avslappnad och ingen annan färg får mig att känna så lika mycket som en ren babyblå, det är som att ha en hundvalp i knäet.

Att vara så bestämd (kinkig) underlättar visserligen men stundtals känner jag mig ju rätt störig. Dock kan jag kanske ha hittat rätt tapet (vill gärna få gjort det innan flytten) men den finns inte med i Tapetmagasinets webshop. Så istället får ni tänka er vildrosor (matchar stuckaturen!) på ljusblå botten (ger ett mer ljusblått helhetsintryck än blått tryck på vit botten) och engelsk landsbyggd.

On another note insåg jag precis hur många parenteser jag använder när jag skriver här. Det gör jag aldrig i andra sammanhang än bloggen. Ye well, den ger utlopp för så mycket.

13 januari 2009

Tröttblogg

Åkte upp till Göteborg tidigt imorse och efter att ha varit hemma och vänt gick jag och mamma till Suss för lunch, umgänge och gull med kusinbarnen. Efter att ha tittat på tapeter vid Järntorget fortsatte vi ut till IKEA (där, eller inte på IKEA, men i närheten av, jag även hittade ett par oerhört realiserade stövlar som fick följa med hem). Väl hemma var jag tvungen att fortsätta arbeta med vårens teaterkurser men var så trött från början att jag inte orkade särskilt länge. Risken med att vara trött och göra misstag är att det drabbar en stackars sexåring som hamnar i fel grupp och skulle kunna återfinnas gråtande utanför mitt kontor (vilket ännu inte har hänt, men det är något jag skulle vilja fortsätta att undvika). Kände att allt jag orkade göra var att lägga mig under drivor av badskum, och således gjorde jag det. Nu ska jag sova. Hade både tänkt jobba lite till samt delge er en utläggning om tapetval, men orkar inte.

12 januari 2009

Fakturera schmakturera

Evakuerade mig själv till Kåren imorse, i brist på vatten hemma. Gick sedan till teatern där jag tillbringade en stor del av dagen med det dryga jobbet att skicka ut fakturor inför våren. Det är eventuellt inte min mest inspirerande arbetsuppgift. Tog dock en paus vid lunch för att träffa min personliga bankkvinna inför slutförandet av köpet och ikväll träffade jag styrelsen för Sällskapet. 

Åker för övrigt en snabb sväng till Götet imorgon för att styra upp lite inför flytten. Kommer att få hetsfakturera så fort jag har tid över, men annars ska det bli fint. Nu: sömn.

11 januari 2009

Söndag

Idag har jag fixat lite med teatern, lägenheten och studierna. Det vanliga alltså. Och så har jag hängt hos Petter, druckit kaffe och samtalat. Och bakat fryst hallon- och marängtårta, söndagsfika galore.

Nu ska jag gå och lägga mig pronto, de ska göra något med våra avloppsrör imorgon och vattnet kommer stängas av tidigt, tidigt.

The sweet surrender

Igår tog jag det lugnt. Vi gjorde våfflor och tittade på film, och det är ett spontanumgänge jag kommer att sakna. Hade lite lätt kris igår, läste om Ittai Gradels Emperor Worship and Roman Religion och insåg att herregud jag ska skriva en avhandling? Som andra forskare kommer läsa och kritisera? Utvecklingssamtalade lite om livsplaner med Tim och hade något mindre kris efteråt. Fast tanken är ändå smått surrealistisk, men när jag tänker på avhandlingen kapitel för kapitel så känns det trots allt görbart.

Vidare ägnade jag mig åt vadslagning, förlorade, men det var sweet ändå.

Det finns bara tre av oss och det är vi

I fredags var det jubel i hjärtat då Triumviratet äntligen återförenades. Jonas var hemma från Oxford över jul och vi träffades hos Emma där vi lugnt och sansat började med vårt älskade bubbel innan vi övergick till att blanda absinthcocktails på det samma som vi drack medan vi rökte cigarrer som Lotta tagit med sig hem från Kuba. Och naturligtvis lyssnade vi på våra bästa låtar, sittdansade och pratade om allt. Vi hade lösa planer på utgång, men det var en sådan kväll då vi tre var varandra satis superque.

09 januari 2009

Et quas tactu nequeo, saltem corde moechor

Det är en balansgång, hela tiden.

08 januari 2009

Vart du vill, så fort du kan

Antagligen för att många i min närhet just nu gör det, så känner jag för att resa. Inte över en helg utan en månad eller mer. Packa och förvänta. Eller så är det min vanliga Romlängtan som sätter in, det har trots allt gått drygt två månader sen sist.

Har tillbringat kvällen med Sällskapet, bra som alltid. Och ser oerhört mycket fram emot imorgon kväll och Triumviratets återförening.

Snubblade för övrigt över en gammalsvensk text där ordet hjärteflamma nämndes, det mös jag och tatueringen storligen över.

07 januari 2009

Uppdatering

Trots fullgott synhjälpmedel har jag precis lyckats slå sönder flaskan med parfym jag fick i upplevelsebyn i San Giovenale i våras. Således doftar hela mitt badrum av etruskisk mansparfym. Ser framemot hur jag nyvaken imorgon har glömt detta och för ett förvirrat ögonblick undrar vem som har sovit över.

Provligg

Skriver detta inlägg iförd glasögon, tack Gud. Glömde dem i Göteborg och trodde fåfängt att jag skulle klara mig tills dess jag åker upp igen (nästa vecka typ) men ögonen strejkade så jag fick dem nerskickade. Nu har jag visserligen alltid linser dagtid, men nästan alltid glasögon på kvällen. Framförallt för att jag inte kan läsa utan dem eller linser innan jag somnar, och då är jag alltså närsynt. Ni förstår själva att jag har styrka: ledarhund. (Martin, hur var det nu? Är du den enda i min ålder jag känner som ser sämre än jag? Jag har - 6.5 och – 7.0.)

Idag har jag varit på IKEA och rekognoserat inför kommande inredande samt provlegat sängar (det utbröt en viss Facebook-diskussion angående vad jag egentligen provlåg, men det rörde sig alltså om sängar). Det är så oerhört skönt att inte flytta ihop med någon, att argumentera med mig själv räcker, är tacksam för att inte behöva övertyga någon annan att färgen (babyblå) är absolut viktigast i valet av soffa.

Bra sak med Skåne: bussresan mitt hem i Lund – IKEA utanför Malmö tog, med ett byte, en dryg halvtimme. Var även inne en sväng i Malmö och reafyndade ett par lätt pornografiska skor innan jag åkte hem.

Har vidare sett på dels skidskyttestafetten och dels en dokumentär om svensk skidsport (begreppet ofattbar framgångssaga nämndes cirka tio gånger). Min enda fråga efter att ha sett (snyftat till) den var: varför var inte Per Elofsson med? Alla som är/varit något inom svenskt skide var med utom mannen som gav mig och Emma uttrycket det är bara att bryta ihop och komma igen. Varför? Gillar inte Jens Lind Per Elofsson? Hur kan man inte gilla Per Elofsson?

Nu ska jag lägga mig och läsa avhandling, iförd glasögon. Njutningen.

06 januari 2009

Words just slip away like butterflies

Har haft en mindre effektiv dag idag. Styrt upp lite inför terminsstarten med teatern. Läst delar av en avhandling. Fått lite bättre koll på vad Arvalbröderna egentligen gjorde, välbehövligt med tanke på att deras inskrifter och jag kommer tillbringa mycket tid tillsammans framöver. Promenerat. Pratat hockey med Jacob. Och lyssnat på Britney (bäst på Circus: Amnesia. Womanizer, Phonography & Mmm Papi).

05 januari 2009

Idag

Åh, är på så bra humör idag! Får då och då frågan om jag jämt är entusiastisk över vad jag gör och det är jag ju såklart inte, har också mina stunder. Men idag är en sådan dag då jag är genomglad av ingen specifik anledning alls och dessutom effektiv (inte alltid en självklar kombo). Vaknade utsövd till sol imorse och har sedan dess styrt upp en mängd saker och insett hur mycket roligt som väntar i vår (därav åtminstone delar av glädjen, tror jag) och pratat med så många fina. Åh, nu känner jag nästan för att börja tacka lite igen!

:It's a lucky day for pretty melodies, it's a lucky day for making history, the world is dressed to look it's best, in the brightest shade of blue.:

Oh, indiecitatet, inte ens det kunde jag låta bli...

Nästa festival


Även denna vårtermin kommer en Latinfestival att arrangeras och Moa och jag vill redan nu flagga för tid och plats, nämligen Uppsala 14 mars (vi återkommer med lokal inom kort).

Då latinet ingalunda är ett utvecklingsfientligt språk kommer formatet att ändras en smula jämfört med föregående festivaler men konceptet är det samma: att illustrera latinets vikt, bredd och tidsmässiga spridning, samt att vara särdeles underhållande. Finns det särskilda önskemål på programpunkter så mottager vi dem tacksamt!

Som vanligt behöver vi funktionärer och andra glada medhjälpare, vill ni vara med så prata antingen med Moa eller mig eller med oss båda på latinaperpetua@gmail.com.

Den famösa festivalbloggen har dessutom åter vaknat till liv, så håll ögonen öppna...

04 januari 2009

And I make no apologies - I'm into phonography

Har haft en oerhört lugn dag och känner mig allmänt uttråkad. Vilket visserligen inte är så himla roligt, men bra för det betyder att jag har gått hela varvet runt från överarbetad till utvilad. Tog tag och städade. Har tidigare ansett det lite onödigt nu när jag nu ändå ska flytta om en månad, men var tvungen att ha ett allvarligt samtal med mig själv efter att ha hittat en halvt förmultnad hyacint och en såg på golvet, förutom en stor resväska som höll på att packa upp sig själv över allt ledigt utrymme. Avjulade och tänkte på vilken voluminös gran jag ska ha nästa år, då talar vi sekelskiftesjul! (Förlåt Rangar.) I år har min största fikus fått tjänstgöra som gran på grund av platsbrist. Efter att ha gått från allmänt till gravt uttråkad av städning hittade jag lösningen: Britneys nya! Blev så glad på nyår när även Anna visade sig vara Team Britney, tidigare har jag alltid fått stå själv med skammen.

Har även, efter enträgna påtryckningar från Gustav, sett Ett land blir till. Lätt roligast var passningen till Alfredius i den fejkade Aktuellt-studion:
- Välkommen Birger Magnussson
- Tack Jarl

Ja, förutom lite sporttittande, bokläs och kvällspromme var det nog allt idag.

Och ja just det ja, Charlotte - du missar väl inte?

02 januari 2009

Brf

Har precis fått massa papper från min nya bostadsrättsförening med det fantastiska namnet, så fint med lite föreningsliv! Till förra styrelsemötet kom det exempelvis in motioner från fönstergruppen och balkonggruppen och en som rörde hur vi ska bevara vår härliga 1910-fasad på bästa sätt. Allt hade dock en mycket vänlig ton och föreningen verkar stabil, så stabil att en månad nästa år kommer vara avgiftsfri. Jag har verkligen inte tänkt det, men kommer nog ändå med stor sannolikhet att engagera mig i styrelsen. Det brukar ju sluta så.

01 januari 2009

Nytt år

Efter att igår ha kommit tillbaka till Lund åkte jag hem till Anna för att tillsammans med henne, Gustav och Anna-Karin förbereda en festlig soppa. Förutom detta ägnade sig Team Förrätt åt att piffa, spela in en låtlista till kvällens aktivitet, dansa till powerballader och jag genomgick en smärre kris när dragkedjan till min klänning gick sönder. Men säg det problem som inte kan lösas med en hovtång!

Några timmar senare gick vi hem till Josephine för att tillsammans med Emma, Anders och de andra äta en fantastisk god middag, dricka bubbel, titta på raketerna vid tolvslaget (jag som är ytterst paranoid i närheten av smällare och raketer, speciellt när de används av tonåringar, var nöjd med att allt gick så lugnt till), dansa och fira i största allmänhet. Jag ignorerade glatt min förskylning tills dess jag började tappa rösten och insåg då att det började bli läge att gå hem. Väl hemma vid femtiden lovade jag mig inget speciellt, har aldrig avlagt några direkta nyårslöften.

2009 känns väl förberett, jag har mitt drömjobb och min fantastiska lägenhet och min enda farhåga är att allt inte alls ska bli som jag tänkt. Det enda löfte jag kan ge är att försöka vara i fas med mig själv och mitt liv, ta allting lugnt och som det kommer. Funderar just nu på var i nya lägenheten jag ska hänga den bonad som mamma broderat till mig i ljusblått korsstygn med texten Lugn det ordnar sig. Tror att 2009 blir ett bra år, året då jag tatuerar in vingar på anklarna.