24 oktober 2008

En nätt liten Grand Tour så här i höstrusket

Nu reser jag ut i Europa tillsammans med föräldrarna. Har efter moget övervägande bestämt mig för att lämna Baby Ernst hemma då tanken med resan är att jag faktiskt ska vara ledig. Kommer antagligen ha dött av frustration innan vi nått Köpenhamn, men jag ska försöka härda ut. Så förvänta er inga substansiella inlägg innan jag är tillbaka. Är det viktigt når ni mig på mobilen.

Alltså: Lund-Köpenhamn-Wien-Venedig-Ravenna-Rom-Blogna; ses om en dryg vecka!

Dagens häst: Dalahästen

Har man en väninna som är designskribent händer det ganska ofta att man får härliga paket. Idag damp höstens trendigaste nyckelring från AnnaViktoria ner i min brevlåda.

Baby try not to fight the feelings tonight

Det här kan ju bara sluta på ett sätt.

23 oktober 2008

Så här ser man alltid ut när man läser antikhistoria

Nu har jag jobbat undan, tvättat och skrivit världens längsta Facebook-meddelande till Jonas och ska strax åka hem till Lina för att planera vår fabulösa 25-årsfest. I väntan på den kommer här en bild från vår förra temafest:

And so I follow my feet

I sann MCA-anda hann Charlotte givetvis se i förra inlägget att jag var på väg till Malmö medan hon satt på tåget från Helsingborg på väg till samma stad. Vi möttes på centralen och de fem minutrarna jag hade tid med blev visserligen till fyrtiofem, men en längre uppdatering var av nöden. Loving the sis! Sedan åkte jag hem till Emma, men lyckades givetvis gå av på fel hållplats. Nu är det officiellt: mitt lokalsinne är ett skämt. Som i helgen i Göteborg när jag skulle till Masthugget men hamnade vid Naturhistoriska, och då pratar vi ändå om en stad jag är uppvuxen i. Herre. Men jag lyckades åtminstone ta mig till Sofia utan att gå vilse. Vi åt, pratade och drack vin hela kvällen och hade det allmänt härligt. Nu ska jag fortsätta lyssna på Elvis och American Trilogy och bocka av på listor.

22 oktober 2008

MCA nostra

Ikväll ska jag träffa Karin, Sofia & Ellen för ännu en Romresan 2005-återträff (de börjar nu bli smått legendariska) och har, trots avsaknad av den italienska mor- eller farmoderns auktoritet i köket, försökt baka en klassisk Torta della Nonna. Efter att ha satt in den i ugnen gick jag till mitt postfack och hittade där ett paket från världens mest omtänksamma Charlotte som lägligt nog innehöll Pasta Nostra, en italiensk kokbok, och en nyckelring med Påven på. Jag har redan en exakt likadan, men det är ju en produkt man absolut inte kan få för många av. Ah, the pure power of MCA!

Nu ska jag åka hem till Emmchen och slå in ett paket så falloslikt som möjligt och skicka det till vår älskade och saknade medtriumvir i Oxford, Jonas.




21 oktober 2008

Häng i gäng

Idag har jag ägnat större delen av dagen åt teaterarbete. I eftermiddags gick jag en sväng på stan för att styra upp lite inför resan; fler böcker, en laddare till Dvärgen som kan kopplas till ett vägguttag istället för till Baby Ernst och hårprodukter. Sedan fikade jag på Gräddhyllan med Emma, Maria, Anna-Karin & Gustav som dagen till ära var iförd keps. Ikväll har jag promenerat, insett att jag har missat alldeles för många avsnitt av DH för att kunna hänga med och istället läst.

Knowing me, knowing you

Jag förstår inte riktigt det här?

20 oktober 2008

Stim

Är lite uppflamsad just nu. Klockan är även halv tolv, så jag kan ju vara övertrött också. Har först varit på styrelsemöte/middag och sammanträdde senare med Nya och O:et. Har inte sett O:et på ett par veckor och inte Nya på ... ett par dagar. Således hade vi mycket att gå igenom och det hela kulminerade i ett hysteriskt skrattanfall och vi kan väl säga att jag inte behöver ta bort någon mascara ikväll. Nu ska jag läsa en tung bok som nervarvning och sedan sova. Cheerio!

Lyxproblematiken

Nu har jag bockat av flera saker på min jobblista, det känns roligt att nu när allt har lugnat sig lite kunna ägna sig åt utvecklande arbete, inte bara hålla flytande. Och så har jag beställt böcker till resan! Åh, jag ska under tio dagar bara läsa böcker jag själv valt, underbart. Frågan är om det räcker med fyra stycken? De är visserligen tjocka, men det går ju undan när jag hamnar i ett lässtim. Åhh, lyxproblem!

Nu ska jag hoppa iväg och luncha med Kristina innan hon åker tillbaka till London, sedan ska jag fortsätta att bocka av.

Måndag

Tog första morgontåget hem. Tycker mycket om känslan av att gå upp tidigt och vara på väg någonstans, även om det nu bara gällde veterandistansen Göteborg-Lund. Dessutom är det vid den tidpunkten enbart affärsresenärer på tåget, allt är lugnt och efter att ha ätit frukost och läst tidningen sov jag ända tills vi passerat Eslöv.

Nu ska jag ta tag i måndagen, känner att det här är en vecka med potential.

19 oktober 2008

The godmother

Efter att ha kramat Sofia hejdå fortsatte jag hem till kusin Suss, Lars, Vera & Hjördis som har flyttat till Masthugget. Då Vera fyllt tre gjorde jag det i sällskap av ett fång ballonger, något som ju gör alla spårvagnsresor lite roligare. Har tillbringat eftermiddagen och kvällen med kusinhäng, söndagsmiddag och lek lek lek med Vera. Och så har jag blivit tillfrågad om jag vill bli baby Hjördis gudmor - vet ni hur stolt jag är?

Återträff eller Jag undrar hur fåret Lars har det

Kom hem vid fyra i natt och hade således en lugn förmiddag innan jag träffade Sofia för en Vasagatsfika. Det var så fint att se den gula ankan igen och vi drack kaffe och var Romnostalgiska (och Annchen, vi saknade dig! Längtar redan efter julmys med Il gruppo). Vi talade om etrusker, levande och döda, taxar, tuppisar och fiskar, Colossäå, larer, larren, Lars och Larss, Grand Tours, en gruppsäck med korkek, julkrubbor, Pompeii, Paestum, Ravenna, de synkade klänningarna, Cecilia Lind och farbröder vi minns, I give you all I've got to give, mozzarella, Vergiliusmjölk och trevlig utställning, jag gillar verkligen drinkbuffén. Helt enkelt allt man behövde vara på plats de där tio veckorna för att förstå.

Och ut på synthesizer-golvet, ner i ljuva livet

Jag och Felizia gjorde en klassisk runda igår. Rävölen dracks på Andra Lång innan vi gick vidare till E du go eller? (alla ni som pikar mig för mitt Göteborgsursprung - jag hör hur ni skrattar nu, men klubben heter faktiskt så, okej?) där vi träffade folk från förr såsom Linn, Jonas och Rasmus som driver klubben (Linns lillebror, han gick i gruppen under mig på dagis, oh herregud, tempus fugit osv). Stämningen var Cheap Monday-alternativ men härlig ändå. Efter några öl fortsatte vi vidare i regnet till Gretas där vi avslutade kvällen.

18 oktober 2008

Lördag i Göteborg

Idag har jag intensivumgåtts med delar av släkten. Efter en härlig frukost (att vara hemma i Götet = kvalitativ Frölundarapportering i GP = härliga frukostar) kom faster & farbror förbi och efter en förmiddagsfika med dem åkte jag till farmor och mös vidare. Eftermiddagen tillbringades hemma hos kusin Johan, Lena, Conrad & Rasmus. Spelade twister med Conrad och sedan tävlade alla vem som kunde ligga mest likt Rasmus (sex månader gammal), jag vann. Äger fortfarande bäbisförmågan att kunna ligga på rygg och samtidigt ha fötterna i ansiktet.

Gick även förbi Strikk för att skaffa ett mönster på en sak mamma ska sticka åt mig. Nu är det så att de enda handarbeten jag är bra på är träslöjd (hade konsekvent träslöjd som barn då vi fick välja själva, är grym på att bygga saker) och de som involverar glitter och lim. Kan absolut ingenting om garn. Det började dåligt med att jag inte kunde se skillnad på vad som var stickat och vad som var virkat (vilket övriga kvinnor i lokalen definitivt kunde) och var tvungen att stödprata med mamma i mobilen under hela inköpet. Puh. Tur att man inte ska sticka själv.

Ikväll ska jag öla med Felizia, men först skumbad och ett glas vitt.

17 oktober 2008

For a fairytale day wear this

Sitter hemma i min favoritfåtölj. Den är terosmönstrad och inköpt till min ära, bortskämt nog efter det jag flyttat. Har fått en av mina favoriträtter till middag, en fredagspresent och allmän kärlek.

Apropå på terosor, man har ju gjort smycken av Rörstrandsporslin och liknande länge nu, men jag visste inte att man gjort det av mitt favoritporslin. Romantic, kitsch, contemporary enligt beskrivning. Det är ju lite jag jobbar.

Detta med barn

Idag på tåget klev en mamma med knodd på och ingen reagerade. Sedan klev en plyschpappa på med ett litet barn i velouroutfit och alla ooahh:ade i kör. Så även jag, i tysthet, innan jag tänkte ett steg längre. Detta med strukturer, man får aldrig sluta tänka på dem. Därefter läste jag om Miljöpartiets extrakongress och såg Maria Wetterstrand gulla med sitt barn på bilder från sammankomsten. Jag vet inte om hon ville förmedla att man kan kombinera rollen som karriärkvinna och mamma? Jag gillar Mp, jag gillar Maria Wetterstrand, men allt jag tänkte var, kom igen, du är politiker, du är här i yrket, lämna barnet hemma innan du går på kongress. Hade Reinfeld debatterat Europapolitik och gullat med sitt kid whilst? Uh-huh, I think not.

Hej!

Ägnade morgonen åt att sitta i Referendum och läsa artiklar för att sedan gå på seminarium. Just nu är jag på oförskämt gott humör och ska strax hoppa på tåget hem till Götet. Ttfn!

16 oktober 2008

Känn ingen sorg

Semispontanbestämde mig i eftermiddags för att åka hem till Göteborg i helgen. Tror att föräldrakärlek, skrivtid vid det vita köksbordet, skogspromenader med hundarna, lek med kusinbarnen, Zenitfika och öl på Andra Lång med Pegah & Felizia är precis vad jag behöver.

Team PK feat. Kristina

Idag välkomnade som sagt Team PK Kristina i sin varma, om än råa, famn. Det var oerhört stimmigt på sina ställen och som vanligt borde jag alltid bära vattenfast mascara, allt annat skrattar jag bort.

Förutom flams ägnade jag mig åt att läsa Kristinas (eminenta!) exjobb och teaterarbete. Ett problem löste sig och den tyngsta stenen föll från mitt bröst, skönt.

Blev dock attacktrött på slutet och åkte aldrig till Malmö, men Lina, du missade inget. Jag har tillbringat kvällen hormonell och gnällig och inte alls speciellt sällskaplig. Man har ju även sådana kvällar.

PS. Hej patriarkatet, varför finns kuk men inte mensvärk i T9-ordlistan?

Morning has broken

Vaknade klockan sex, klarvaken. Mysighetsnöjd med att det fortfarande var mörkt ute gick jag upp och har nu avnjutit en bonustimme med kaffe och bloggläsande. Men nu är klockan snart nio och jag ska gå till UB och träffa PK. Idag är det extra spännande ty vi har en special guest: Kristina.

15 oktober 2008

Jag är min egen fru

Har idag ägnat mig åt mitt gravt försummade hushåll; tvättat, städat och sorterat. Tyvärr är städning min sämsta gren - jag tittar på högarna som hopar sig och omvärderar mina åsikter om hushållsnära tjänster. Men tack vare mina bästa pepplåtar och miljöfarliga preparat med rosendoft kan jag nu åter se mitt skrivbord. Har skrivit en (lång) checklista med saker att jobba ikapp imorgon men nu åker jag till Malmö och äter onsdagsmiddag med italienska gänget. Saluti!

Cobrastyle

Såg två dödsgulliga mopsar på stan, ville ta dem under varsin arm och springa. Husdjursabstinensen just nu?

Dagens soundtrack
.

14 oktober 2008

It was against the law, what mama saw

Efter gårdagens urladdning har jag haft en lugn tisdag. Kristina är här på besök från London och imorse åt vi frukost tillsammans så där som vi brukade när hon fortfarande bodde här. Sedan gick jag hem och fixade lite innan jag långlunchade med Emmchen, lika mysigt det.

Ikväll har jag träffat Maria och Miranda, två vänner från högstadiet, och ätit middag på Piccolo Mondo. Miranda bor i Malmö och Maria var här för att jobba så vi passade på att ses. Miranda hade med sig den killguide vi i sjuan skrev till vår vän Lina (däremot hade hon lämnat hemma den bambastol vi hittade och gav henne i present) och jag är just nu mycket nostalgisk och samtidigt mycket lättad över att inte längre gå på högstadiet. Gud vad skönt det är att vara vuxen och trygg i sig själv.

13 oktober 2008

Inne

Alltid när jag känner mig stressad brukar jag börja tidigt på morgonen, allt är så mycket lugnare då. Alltså var jag igång sju imorse och det flöt fint, hann till och med teaterjobba parallellt med det att jag skrev ut 23 x 3 bilagor.

Dödslinjen var klockan fyra, kvart över tre hade jag fortfarande inte fått mitt sista intyg samtidigt som en av ledarna ringde febrig och bad mig ställa in hennes lektion (dvs ringa femton föräldrar) varpå jag höll på att få ett sammanbrott. Ungefär när jag tappade greppet om de 69 olika dokumenten och krisringde Åsa meddelade en av de andra ledarna att hon kunde hoppa in med nästan inget varsel alls (Frida, om du läser det här: tack) och i samma stund uppenbarade sig mailet med det sista intyget på skärmen och Åsa kom in genom dörren och jag tackade Gud. Åsa styrde upp mig och det lilla hav av papper jag omgavs av, stoppade ner allt i de olika boxarna (nej, jag lämnar inte in saker i kuvert, jag lämnar i dem i boxar), vidimerade och följde med mig till Registrator.

Nu är allt inne och det är dags att släppa det här och byta fokus. Eller, det är dags att släppa, fokus byter jag imorgon, nu ska jag träffa Petter och prata om helt andra saker.

Ombytta roller

Idag var det min tur att få ett hembyggt ihoptejpat paket från Rom av Charlotte. (Stjärna i kanten för Jesustejpen!) Det innehöll ett påvekort, en musmatta med paradismotiv från Vatikanen samt en nyckelring i form av en lastbil körd av Jungfru Maria som samtidigt fungerar som ett måttband (och som nog måste ses för att tillfullo förstås). Är mycket nöjd och längtar än mer intensivt till Italien. Just nu försöker jag, Stefano, Stefania och Serena styra så att vi alla kan sammanstråla i Bologna, det hade varit fantastico.

12 oktober 2008

Lite sliten

Hej, jag är lite trött idag. Behövde imorse göra en tidig utryckning till jobbet för att låsa upp för en ledare. Anlände halvsovandes med glittersmink under ögonen, men jag vaknade åtminstone. Efter en horisontell förmiddag  skrev jag ikväll klart det sista.

Grannlåt och flärd

Flärden kom igår. Efter att ha ägnat dagen åt förberedelser tillsammans med övriga styrelsen satte jag på kvällen på mig ballerinakjol och lösögonfransar då det var dags för höststämma. Vi har världens bästa kockar som hade lagat en nätt liten femrätters på tema choklad, religiöst gott. För att inte tala om allt vin. Stämman höll på till över midnatt och sedan var det dans dans dans. Träffade flera favoriter på eftersläppet. Dansade med Petter och Fabian. Hade samtal med PK (ty vi är inte bara pluggkompisar utan även systrar) i en hemlig skrubb. Dansade mer. Älskade mina systrar. Kom hem halv sex imorse, efter en avslutning som kommer att bli klassisk. Ja herregud.

10 oktober 2008

Ömkan

Satt kvar på UB till sju, tillsammans med de andra entusiasterna. Är just nu fruktansvärt uttråkad, allt jag vill ha är lite flärd, men vad får jag? Genomläsning av gamla föredrag.

Pekoral

Åh Jesus Kristus, det jag skriver just nu är en sådan pekoral att jag rodnar framför datorn.

Men blev åtminstone lite upppiggad av lunch med mina darlings Petter & Marie. Petter fascinerades av våra synkade ljud.

Lovisa & Marie: Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhh

<3! <3! <3!

Lovisa & Marie: Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhh

Karma

Vid min läsplats har någon klistrat upp lapparna imorgon kommer något underbart att hända och jag vill, jag kan, jag ska.

Circumit ad idem, unde profectum est, reveniet.

16.01 Åh, nu såg jag att någon klottrat ge inte upp på lampsladden.

09 oktober 2008

Idag

8.00 Läser igenom uppsats, vässar argument.
9.00-9.15 Kvalitetstid med Åsa: kaffe, kärlek & uppmuntran.
9.15-10.00 Mer genomläsning.
10.00 Går till historiska, lyssnar på peppmusik.
10.15-11.45 Ventilering. Det var ett aktivt seminarium med en opponent som, spännande nog, pratade mer än jag. Kritiken jag fick var välförtjänt och de berömde det jag själv är mest nöjd med. Uppsatsen är nu ventilerad, väl godkänd och snart lagd till handlingarna.
11.45-12.15 Pratar med ett par av deltagarna som dröjt sig kvar just därför. Kan ha inspirerat två unga män att börja läsa medeltida rimkrönikor.
12.30-13.45 Träffar Åsas mamma Marianne, tillika professor i engelska. Mycket givande möte, den enda som använt rödpennan flitigare än Moa (och du vet att jag älskar dig för det, doctissima).
14.00-15.00 Möte med Fanni. Hon är så bra att jag blir religiös.
15.00-15.30 Fixar släppbiljetter till helgen. Inser att jag glömt bort att äta.
15.30-18.45 Tillbaka på SOL. Äter. Sjunker ner i en fåtölj i biblioteket och korrläser uppsats och ansökan.
19.00-22.30 Fikar med Viktor. Alla dessa intelligenta människor jag omges av!
23.00 Sömn.

Upprördheten

Har inte träffat PK på hela dagen, men det hindrar oss inte från att älta. Fick följande länk skickad till mig och kan bara upprepa vårt mantra: styr upp dig patriarkatet, bara gör det. Tröttheten. 

Och nu ringer Petter och vill göra något dekadent. Blev erbjuden att välja mellan utgång i Malmö, nation, film, levande ljus eller vin. Vad jag valde? Kvalitetstid med korrekturläsning. 

08 oktober 2008

Status

Lite 9-19-matt träffade jag Caroline som är tillfälligt tillbaka. Det är fint med människor som man känt sedan man var fyra, speciellt bra människor som Carro.

Och nu sitter jag här vid skrivbordet, vaniljtedrickandes och kokosinsmord, och lägger sista handen vid dagens pensum.

Jag är subjektet i mitt liv

Hur mycket jag än tänker på strukturer, normer och roller faller jag ändå ständigt i fällan. Som nu. Läser igenom min ansökan och slås av alla dessa formuleringar i stil med jag skulle vilja, eventuellt skulle man kunna tänka sig att, nog med det, inga fler konjunktiver nu; jag ska och jag vill.

My Little Pan

Har precis gjort en förteckning över samtliga Livia-skulpturer vilket inte är världens mest inspirerande sysselsättning, men plötsligt slog det mig; om bara ett par veckor är jag på Kunsthistorisches Museum i Wien och kan se flera av mina älsklingskaméer irl! Och så kändes det genast lite bättre.

Dagens antikhistoriska tips fann jag via Nenes länk; My Little Pan. Man vill ju ha en.

07 oktober 2008

Frustrationen

Håller på att glida av stolen ner på golvet av ren uttråkning. Varför tilläts jag att skriva en sjuttio sidor lång latinuppsats?!?

Tack Facebook för att du ständigt utsätter mig för denna annons:


06 oktober 2008

Kvalitetssäkring

Imorse kändes det som om jag höll på att flytta till UB. Så var dock inte fallet, däremot skulle jag lämna in all uppsatslitteratur till min stackars opponent (som om inte en aggressiv fornsvensk krönika skulle vara nog att sätta sig in i när man hoppats på ett mer modernt och lätthanterligt ämne).

Satt även i möte med Humlabbets referensgrupp och stannande sedan kvar i fakultetsklubben tillsammans med Åsa, som äntligen är tillbaka, för att utreda helt andra frågor och upprätta helt andra typer av handlingsplaner. Dagens kvalitetssäkring.

Efter en eftermiddag av skrivande/korrande avslutade jag med styrelsefika och planering inför helgens storslagna event. Peppen!

05 oktober 2008

Att döda sina älsklingar

Har haft en lugn söndag. Tvättat. Korresponderat med E. Och med Netta, Özge & Parysa, de brudar som utgjorde det bästa arkeologiska, och vänskapliga, team någonsin, i Monteleone för två år sedan. Med jämna mellanrum bygger vi mailkedjor för att förhöra oss om vad vi gör. Och så har jag fått ett långt och oerhört roligt brev från mamma som i detalj går igenom helgens händelser med släkten. Åh, saknar dem! (Elin! Det innefattade även Björns invigning - saknar också er.)

Och just nu skriver jag klart det sista inför imorgon och dödar älsklingar på löpande band.

Köpenhamn

Igår åkte jag, Tomas, Peter och Elin till Köpenhamn för att hälsa på den kära Johanna som flyttat dit. Vi hade en fantastisk dag i solsken då vi strosade omkring vid Nørreport och besökte Glyptoteket och jag insåg återigen varför jag vill ägna mig åt det jag gör; därför att jag blir genuit lycklig av att omges av och kunna förstå antik konst. (Och för er som sitter och funtar på 25-årspresent till yours truly kan jag i all ödmjukhet nämna att de säljer Livia-byster i museishoppen.) På kvällen åkte vi hem till Johannas nya snitsiga lägenhet, lagade mat och umgicks. Mycket bra dag.

Någon?


03 oktober 2008

Längtan

Idag har PK varit i Helltown och jag har, ovanligt nog sedan Team PK bildades, pluggat hemma. Tillbringade förmiddagen med Baby Ernst i sängen, skrivandes. Gick sedan en sväng på stan och styrde upp diverse; litteratur, uppsatsex, mascara. På eftermiddagen fortsatte jag läsa, jobbade en del och promenerade i ljusblå gummistövlar.

Nästa vecka är tre av mina vänner, oberoende av varandra, i Rom. Har precis skickat mina bästa tips till Charlotte och just som jag började tycka väldigt synd om mig själv som inte varit där på tre månader insåg jag att jag ju faktiskt åker ner om några veckor. Eh ja. Tar tillbaka.

Nu ska jag måla naglarna höströda och se på dokumentär, åker till Köpenhamn tidigt imorgon.

02 oktober 2008

Hur man lär mycket små barn att säga paljett

Skulle imorse skriva ut ett tryckningsex av uppsatsen (PDF? nej, vi jobbar inte så) och hade lagt in massor av bufferttid då jag alltid förutsätter att skrivare ska gå sönder men det gick på första försöket så istället fick jag en bra start på dagen med kaffe och okynnessurfning i fyrtiofem minuter innan UB öppnade. Lämnade in uppsatsen vid tio så nu är den tryckt och i Guds, eller åtminstone seminarieledarens, händer.

Team PK satt i sitt älsklingsrum och jag ägnade dagen åt att beställa litteratur, lista källor och lite skriv. Hann även med en lunch med Ellen och inköp av present till kusinbarn; den fantastiskt pedagogiska boken Pek-Elvis. (Jag = ball storkusin.)


01 oktober 2008

Följande inlägg tillägnas kung Hans

Enligt en undersökning som Populär Histora har låtit göra är 1400-talet tydligen det minst populära svenska seklet. Okej att epoken inte kan matcha populära århundraden som täcker vikinga- eller stormaktstiden eller världskrigen, 1400-talet är ändå skrämmande anonymt; ingen digerdöd, inga riddare eller jungfrur i spexiga hattar, ingen Gustav Vasa. Men väl Karl Knutsson! En gång riksföreståndare, tre gånger kung, två gånger avsatt - något ingen svensk regent kan matcha.

Med denna lilla inledning ville jag mest få sagt att jag har korrläst min uppsats som - ta-daa – berör det utfrusna 1400-talet. Sedan Dick igår gav tummen upp har Institutionen varit förvånansvärt effektiv; imorgon klockan tio trycks den så ikväll har jag hetskorrläst, uttråkande nog. Käre gode Gud vad jag stundtals skriver långa och omständliga meningar.

I kategorin effektivitet vill jag idag även framhålla min chef i Villa Magna-projektet, Lisa Fentress, som inom loppet av tio minuter både hann mailkonversera mig och skriva ett formellt intyg, hon kan eventuellt vara den mest effektiva människa jag känner.

Och i kategorin mest bortglömd nominerar jag kung Hans, även känd som Johan II. Handen på hjärtat kära läsare, hur många av er känner till kung Hans? Om jag någongång skulle känna mig manad att ärerädda någon så vore det nog han.

Annars så valde jag att inte gå på bokföringskurs idag, vilket är bra för att vara mig. Jag vill ju helst bara välja, aldrig välja bort. Har även pratat ut med pappa om diverse. Pappa citerade Machiavelli. Det var fint.

... och visste ni att den svarta storken, Ciconia nigra även känd som, för första gången för Sveriges del beskrivs i Karlskrönikan?