30 september 2008

Och jag som inte ens gillar Jane Austen

Sprang genom solregnet till biblioteket för att låna manus och kände hur mitt hår antog en allt mer bahyttliknande formation innan jag var framme vid teatern. Har ikväll haft lektion med mina bedårande teens och även administrerat lite. Förutom det har det mest varit det vanliga; Team PK, skrivande och känslan av att allt som händer just nu är framtidsavgörande. Det sistnämnda måste jag jobba lite med.


Uppsalas egne Johnny Knoxville

Och vi noterar att även Ragnar har börjat blogga, ch-ch-check it out!

Slutet på början

Imorse var jag tillbaka där allting började, på Historiska Institutionen, där jag lärde mig vad universitetsstudier egentligen är för något, lärde mig läsa fornsvenska och teoretisk litteratur, satt i min första styrelse, där Triumviratet bildades och jag förutom Emma och Jonas lärde känna Thomas, Tobbe, Gustav, Jakob, Emma O och Marie.

Fick handledarens välsignelse att lägga fram uppsatsen så fort en seminarietid blir ledig och kan således snart lägga den bakom mig och fortsätta fokusera på antiken, dit allting ledde.

29 september 2008

Förvirring

I förmiddags skrev jag en del innan Team PK gick ner till borgen för lunch med Petter och häng i soffan. På eftermiddagen hade jag ett viktighetsmöte och sedan skrev jag vidare och var så inne i det att jag glömde bort tiden och rusade ner till styrelsemötet bara för att inse att jag även glömt bort dagen. Det var visst om en vecka vi skulle ses. Jahaja. Gick istället till Stadsbiblioteket (mina dramateens ska få börja jobba med manus imorgon har fröken bestämt) bara för att inse att jag glömt mitt lånekort. Efter denna förvirring gick jag helt sonika hem och här är jag nu, lite blödig och ganska sömnig.

Although we had no money I was rich as I could be

Dagens blöd: tårögdhet till Coat of many colors.


28 september 2008

I put on my best sunday dress

Idag har jag klippt mig och har således ånyo en frisyr. Det går ju fort innan mitt ogräsväxande hår återtar sin Kristina Lugn-formation, men nu är det återigen uppklippt i nacken och långt fram. Snits.

Annars idag har jag skrivit ett par brev och ignorerat städning. Ikväll väntar Petter, kantarellpaj och B&J.

27 september 2008

Otium

Det kan nog ha gått. Jag hoppas det, mest med tanke på att det vore tråkigt att ha misslyckats med den för mig specialskrivna meningen I fjol åkte jag till Rom för att se på monument och gå på caféer. Tydligen förväntades jag även översätta lite Caesar, och med undantag för att jag aldrig har lyckats förstå de antika författarnas förkärlek för att brista ut i geografiska beskrivningar (kan ha något att göra med min bristande förmåga att ta till mig dem även på svenska) så ska nog även det ha gått. Ye well, quod scripsi scripsi.

Efter tentan solskenspromenerade jag och ikväll är jag egentligen lite sugen på Combustion i Malmö, men skaffade inte biljett då jag från början skulle ha varit i Göteborg i helgen, gått på Bokmässan som jag som bibliotekariebarn i princip är uppvuxen på och firat morbrors födelsedag. Men istället är jag hemma, med fem missade samtal från diverse släktingar som, fick jag veta när jag väl ringde upp, hade slagit vad om vad jag egentligen gjorde. (Det var en promenad storkusin, inget annat.)

26 september 2008

Upphöjt lugn

Idag har jag, helt själv då PK befann sig på en brandstation utanför Helltown (i samband med undervisning bör kanske påpekas, hon brann inte), pluggat 9-19. Tentar ju imorgon. Har inte salstentat på år och dar och är just nu upphöjt lugn. Inte alls som den gången jag tentade Tacitus och hade premiär samma helg, förkylningsdrömde om Germania och var drogad med Ipren på scen. (Åh vad jag kommer att berätta om det när jag blir gammal och sedelärande!) Har promenerat lite ikväll och chillat, det finns inga fakta att hetsbanka in. Tyvärr. Är mycket bättre på att banka in fakta och analysera dem än att ha känsla för grammatiken men det går som det går.

Ska sova mig i form nu.

Till Charlotte, ett nätt litet formulär

Den designbloggande vänninan efterlyste följande:

Tre bästa webbshopparna:
1. Kitsch
2. Kyss Johanna
3. Asos

Tre bästa inredningsbutikerna:
1. R.O.O.M, speciellt då det fortfarande låg på Magasinsgatan i Gbg
2. Engelska Tapetmagasinet i Gbg; romantiken!
3. Och bara för namnets skull: Lovisa i Lund

Tre bästa restaurangerna:
1. Italia, Lund
2. Slussen, Orust
3. Super Sushi, Göteborg

Tre bästa kaféerna (och fikorna!):
1. Egg & milk med MCA, Gbg
2. Frukostmöte med TSS, Lund
3. The noble art of ältande med FAB, Lund

25 september 2008

Framtida mästare

Idag har jag träffat min fantastiska studievägledare Fanni. Vår timme räckte inte riktigt till för vårt verbala tempo så det blev även en lunch. Däremellan pluggade Team PK i sitt grupprum, diskuterade Susanne Sontag och detta med att se andras lidande och murgrönan på UB:s fasad har börjat gå i rött och jag gick en lång powerwalk i kvällssolen.

Och för övrigt är jag mycket lättad över Frölundas första seger för säsongen och drömmer redan om SM-guld, men så tar jag också alltid ut allt i förskott.


Concordia nostra perpetua sit

Igår åt Triumviratet avskedsmiddag då Jonas tänkte hantera en eventuell 25-års kris genom att på sin födelsedag åka till Oxford för att ta en master i bysantinsk historia. Emma och jag är givetvis oerhört stolta över vår medtriumvir, men det här med avsked är aldrig roligt.

Men det är mindre än tre månader tills vi ses nästa gång, mindre än den tidsperiod jag var i Rom, och det var med de orden vi peppade varandra när vi gruppkramades hejdå på Möllan igår kväll.

24 september 2008

Alienation

Nordpolen hyllas ju överallt i dagarna, men då hans farbror ägnade en sommarkväll på Orust åt att berätta anekdoter från hans barndom har jag lite svårt att se bortom dem. De, och hela fenomenet medelklasskille skildrar sitt förment självupplevda missförstånd. Att vara missförstådd efter tonåren utan ambition att förklara eller bryta mönster är visserligen bekvämt, men också så oerhört osexigt.

Dagens citat

PK: man kommer alltså inte till Campus Helsingborgs hemsida genom att skriva helltown i adressfältet.

Det börjar spåra ur nu, Team PK tar lunch.

23 september 2008

Soft Hercules

Har teatertränat mina tonåringar idag. Kände mig först som en dålig och oförberedd ledare som pluggat hela dagen istället för planerat (och ikväll tänkte jag att vi skulle gestalta den här projektplanen) men de är sjukt duktiga och tog till sig även mitt lätt ostrukturerade upplägg. Satt kvar och jobbade ett tag efteråt och åkte sedan hem och pratade örat svettigt med darling Pegah i en timme minst, alldeles för länge sedan!

Eva står för dagens tips; åh herregud vad jag vill att den här ska ingå i min inredning.

Mor är ingen häxa

Olov Svedelid är död. Det var bland annat tack vare hetsläsning av hans historiska ungdomsböcker som jag alltid scorade fullt på historieprov som ung (var en nörd redan då, inte ens min historielärare i mellanstadiet visste vad Jöran Perssons pappa hette, men det gjorde jag ty jag hade läst Den onda makten).

Men vi kan åtminstone glädja oss åt detta.

22 september 2008

Kvalitet

Bästa sällskapet, god mat, gott vin, regn utanför fönstret.
The origin of love i de vita lurarna på bussen.
Handskrivet brev och skratt från Tom.
Sömn i tid.

Måndag

Då PK idag tog ut vad hon haft innestående sedan mitt försök till studier post kräftskiva (har pluggat för mycket, mår dåligt av att inte kunna böja kräftskiva), har jag idag varit själv på UB. Skrev under förmiddagen, översatte efter lunch och nu ska jag gå hem för vidare färd till Malmö och middag på La Couronne med mitt italienskagäng.


Ens måndagsmorgon blir alltid roligare med leopardscarves, även om jag ser lite aggro ut på bilden.

21 september 2008

Ne feceris ut rideam

Frågan om varför så många vill uttrycka sig på latin trots okunskap, varför man väljer att tatuera sig på ett språk man inte förstår och så vidare har dryftats hundratals gånger, även av mig. Visst är det glädjande att latinet engagerar så många, men ibland undrar man.

Har tidigare översatt ett tal åt en väns vän som skulle hålla det vid någon form av initiationsrit till ett illustert sällskap, vilket borde jag nog tiga om, och nu hörde han åter av sig. Denna gången behövde han hjälp med en balinbjudan till samma sällskap som delvis var författad på latin. Osmidigt kan man tycka, då få i sällskapet verkar förstå språket. Än mer pinsamt blev det när jag insåg att inte ens personen som författat inbjudan gjorde det då felaktigt citerade sentenser varvades med hembyggda översättning (vi kan väl börja med att säga att man inte använder arabiska siffror när man skriver latin).

Då jag var på mitt aggressivt folkbildande humör när jag översatte var jag tvungen att lägga in sakupplysningar i parantes för att åtminstone bringa någonslags klarhet i röran. Jag tycker verkligen att det är roligt att hjälpa vänner med klassiska spörsmål, men ibland får det mig att undra. För mig är det inte ett trollformelsspråk, för mig är det levande och det är så jag vill förmedla det, men ibland blir jag bara frustrerad.

Dagens tips.

Söndag

Var redig och åkte hem vid ett igår och vaknade visserligen lätt sömnig, men annars i form för dagens kick-off. Så skönt. Kickade off hela dagen och tänkte på vilka trevliga människor jag arbetar med.

Nu har jag städat och söndagspromenerat och har rosor på kind och höstblommor i vas. Härligt.

Neon on my naked skin

Igår var synnerligen trevligt. Träffade först Emschen och tog ett glas vin innan vi gick till Andreas och Linn. Där spelades det vinylhits och röktes vattenpipa, Nene hade tjusigast outfit vid sidan om Emmas krinolin. Triumvirtatet gjorde sin grej med bubbel och YouTube-kanon och vi kan eventuellt ha gått lite väl mycket upp i varandra, men om en vecka åker Jonas och det kommer dröja innan vi tre åter kan hålla om varandra och sjunga om hur det är att vara stor i Japan.


.

20 september 2008

När jag argumenterar med mig själv vinner jag varje gång

Idag är jag lite trött. Var uppe tidigt för att tvätta, insåg att torkrummet, eller fläkten, inte funkade, despotumlade plagg som antagligen inte borde tumlats och var sedan tvungen att jouråka till jobbet då det kört ihop sig med ledare och nycklar. Passade på att förbereda så mycket som möjligt inför imorgon då vi ska ha kick-off, vilken jag är ansvarig för.

Åkte sedan hem, handlade, bakade en kantarellpaj med grahamsmjöl och västerbottenost och styrde lite. Just nu gäspar jag mest och krockar med cocktailklänningar i mitt badrum, men ska stänga av mobilen och sova mig i form.

Ikväll har nämligen Andreas och Linn inflyttningsfest på temat Fancy dress. Jag borde ta det lugnt då jag måste vara på jobbet senast nio imorgon, men det är ju en fest man vill gå på. Ser framemot att prata med exempelvis Nene och om jag kommer innebär det att Triumviratet blir fulltaligt. Med tanke på Jonas laginsats i somras så kan jag inte banga nu. Och man kan ju alltid gå hem tidigt.

All that she wants

Igår var fantastiskt trevligt; cocktails på Grand med Åsa, Sandra och deras brudgäng som är väldigt SATC goes Område HT. Jag drack min favoritdrink och ett par bord bort satt Linda, Jonas o. co (och ja, Jonas behövde ringa mig för att påtala det, men jag är inte nonchalant, jag lovar, jag går bara lätt upp i de samtal jag för). Sedan gick jag en sväng till Nostalgi, mest för att det var nära hem och jag kunde gå före den rekordlånga kön, hade inte orkat annars. Väl inne dansade jag lite till 90-tals musik (guilty pleasure, i smyg erkänner jag att det är 90-talet och inte 80-talet som ger mig de stora musikaliska nostalgikickarna), ölade med Rasmus, sprang in i folk och hängde runt.

18 september 2008

Potential

Har haft en mycket bra dag. Ägnade förmiddagen åt inläsning, sedan träffade jag sympatiska Mathias i ett Humlabbsärende, men hann innan dess springa in i Fanni som är tillbaka på Institutionen vilket glädjer mig så. Hade därefter ännu ett möte som hade all potential. Så om om om så vore det fantastiskt.

Gick sedan till jobbet, fixade lite, fortsatte med att shoppa en svart klänning och nu ska jag strax inleda kvällen med cocktails på Grand. Det är även premiär för Nostalgi ikväll, så vi får se hur den avslutas.

Resultat

Det blev varken bal eller tweed, men däremot en svart kjol med gulddetaljer. Och en ganska så loj eftermiddag; har slöskrivit och tittat ut genom fönstret.

Nu ska jag kvällsfika med Johanna och Emma aka PK och Jobbet. Ser mycket framemot det, vi träffar ju inte Jobbet så ofta nu när hon har börjat jobba.

17 september 2008

Paus

Nej vet ni vad, nu tar jag och PK en paus för att second hand-shoppa balklänningar och tweed inför hösten.

Kopulativa konjunktioner o.dyl.

Precis efter det att förra blogginlägget postats kom Lina för översättning och den lilla lingvisten blandade ihop det latinska och det kyrilliska alfabetet, själv svor jag mest över bisatser i största allmänhet. Efter lunch lämnade jag latinet för annat skrivande vilket sysselsatte mig till halv sju.

Egentligen skulle jag träffat Klotet ikväll, men då både Frida och Håkan var sjuka ställde vi in och istället gick jag till jobbet. Trots att det är långa dagar nu känner jag mig ändå ganska lugn. Det är skönt, hoppas det håller i sig.

San Lorenzo

Sitter och inväntar Lina för latindejt i grupprummet med det upplyftande namnet Cellen och kan tipsa om dagens artikel i DN om San Lorenzo.

16 september 2008

OMG did you hear I'm dating a Jonas Brother? It's so hot!

Dearest blog, idag har jag haft en intensiv dag. Var imorse tillbaka på UB och var tvungen att återberätta hela helgen för PK. Är ju van vid att prata med henne varje dag (vilket de sms och det vykort som skickats under helgen kan ha avspeglat). Sedan pluggade jag lite innan det var dags för lunchmöte med Åsa. Eller, lunchen ägnade vi åt att prata om annat, men under kaffet arbetade vi effektivt. Om alla arbetsgrupper hade utgjorts av oss två hade inget fakultetsarbete varit betungande. Hade sedan en powertimme på Athen (skrivaskrivaskriva) innan jag träffade fina Thomas för smoothiefika. Glädjer mig åt att åter ha honom i Lund. Därefter gick jag till jobbet för att intervjua en ny ledare, administrera samt träna min grupp. De var imponerande duktiga idag, men jag har varit tvungen att youtuba Jonas Brothers för att fullt ut förstå vad de pratar om.

15 september 2008

Idag börjar Elitserien!


Lugn

Åkte efter visningen ut till Sollentuna för att äta söndagsmiddag med Stockholmssläkten. Min kusin Lina, hennes man Corey och barnen hade varit uppe i Hälsingland och plockat brutalt mycket kantareller som vi rensade och åt. Då Corey är från USA har jag numera även smakat friterad fingersvamp. Efter en intensiv helg var det skönt att bara sitta i en soffa med en hund i knät och tre gulliga kusinbarn kring sig.

Imorse tog jag sovmorgon och gick sedan en långpromenad med min nya kärlek Hecto, familjens en meter höga blandrasvalp, för att sedan äta lunch med Lina innan jag fortsatte in mot centralen och vidare till Lund där jag är nu; genomfestad, svampförsedd och nöjd.


Vi spanar lite

Får man ta med sig en kristallkrona hem?

Efter att sagt hejdå till Charlotte och Carro träffade jag Åsa och Martin som ju är oerhört saknade i Lund. Efter fika blev vi specialguidade av Martin på Stadshuset. Jag som mest associerat byggnaden med Tre Kronor och Nobelmiddagen blev glatt överraskad av den; alla spännande salar, nationalromantiken, ljuskronorna, mosaikerna som var som fri lek i Ravenna, galenskapen.


Och kungen, han var rasande.

The MCA way of living

Tillbaka i Stockholm möttes jag av helgens nästa födelsedagsbarn, Charlotte, och vi åkte hem till henne där jag hann med en välbehövlig powernap medan sis spaade sig. Efter att ha attacksovit var jag uppe på hästen igen och efter att pratat, piffat och dansat till Roxette även oerhört pepp.

Kvällen inleddes med en fabulös middag på Zink innan ett bokat drinkbord väntade och en kväll fylld av drinkar och dans, dans, dans.

Till sist var vi tillbaka i Charlottes soffa, med milk-shakes och framför Rederiets jubileumsdvd. Till frukost nästa dag åt vi prinsesstårta med Carro och var allmänt härliga. Loving the sis!


Party gal

Gaudeamus!

Åkte som sagt norrut i fredags på ett soligt tåg; läste Martina Lowden, lyssnade på Nina Simone, sov. Lunchade i Stockholm och åkte sedan vidare till Uppsala. Där stod det, återigen, klart att kombinationen jag, Moa och lokalsinne är dömd att misslyckas. Gillar verkligen Uppsala, men om inte staden införskaffar en översiktskarta över lokaltrafiken kan jag inte se att vi har någon långvarig framtid tillsammans. Despoåkte istället taxi och hetsbytte om hos darlingissima innan en fantastiskt trevlig middag väntade (kunde exempelvis diskutera latin med mina fem närmsta bordsgrannar, det händer inte jätteofta) vilken följdes av dans och umgänge med flera av mina Uppsalafavoriter.

Nästa morgon visade Moa prov på sina beundransvärda värdinneegenskaper (och jag på mina dito att kunna sova mig igenom en smärre naturkatastrof och därmed missa städningen samt att ogärna vilja lämna min pyjamas) genom att ha ordnat brunch, under vilken Uppsalas gangstaliv diskuterade av the spanisspeaking side of Luthagen. Verkar som de lever ett hårt liv däruppe.

Efter brunchen träffade jag Ragnar och kära Erika för fika innan min partyturné fortsatte mot Stockholm.


Festföremålet blundar visserligen, men är i övrigt fullständigt bedårande.

12 september 2008

Off I am

Godmorgon bloggen, nu åker jag till Stockholm och Uppsala, ses på måndagkväll!

11 september 2008

Verklighetshantering

Inledde dagen med nyheten om att redan romarna uppskattade mousserat. Allt vin kan ju jäsa och utveckla bubblor men man har tidigare inte trott att man eftersträvade det redan under antiken. Men tydligen har en kontrollerad och godkänd amfora stämplad med spumans hittats i Pompeii. Sedan utvecklade en champagneexpert resonemanget men rörde ihop latin och italienska och jag åkte till UB för att översätta med Lina. Darlingissima har ju alltid varit lingvisten i vårt latinförhållande, jag har mest gått igång på vad som stått i texterna, så det var skönt att få resonera med henne.

Efter lunch skrev jag klart ett seriöst utkast till uppsats och mailade det till min kära handledare under rubriken Plötsligt händer det.

Hann, förutom lunch med PK och Lina, även snabbt träffa Emma. Vi har ju alltid varit varandras ventiler när det gäller att hantera verkligheten, eller som det står i det manifest Emma skapade idag: vi möter gärna patriarkatets piska med bitsk humor och ständigt ironi. Utan det hade jag givit upp för länge sedan. Hade jag inte varit så sömnig hade jag utvecklat det här med vad man ständigt utsätts för. Återkommer.

Jobbade sedan en timme eller så och är just nu sysselsatt med att packa, slå in presenter och råka strö glitter över hela golvet.

10 september 2008

Dea ex machina

Idag har jag återigen varit allena då PK hängt i Helltown. Har fixat det (nästan) allra sista med uppsatsen (eller det aktuella utkastet till) och brutit ihop över något så skamvråpinsamt som jag inte lyckades ordna att jag nästan skäms för att skriva det här. Men okej, att paginera i NeoOffice är sjukt ologiskt. Fick bryt över att ha lyckats skriva en uppsats men inte kunna sidnumrera den men fick hjälp av min räddande ängel, även känd som Typsvaret.

Har vidare suttit i möte med Humanistlabratoriet och blivit inplacerad i en arbetsgrupp som kan vara den mest fantastiska någonsin. Jag och Åsa ska utreda punkten Optimering av samarbeten. Ni förstår ju själva.

Hade tänkt skriva lite mer ikväll men klockan är över elva, dvs jag vill hellre sova.

För övrigt är mitt jobb världens bästa; de mailar bara för att säga hur glada de är för att ha anställt mig! När det gäller arbetsmiljö ger jag dem fem kejsarbyster av fem möjliga.

Förtydligande

Behöver lite kärlek från fel sort och sympatier från fel håll är, för er som inte lyssnade sönder Känn ingen sorg för mig Göteborg i början av seklet, ett Håkan-citat med vilket jag mest ville förmedla att det är ganska härligt att få uppmärksamhet från helt otippat håll, vardagsflirtandet ni vet. Ingen orsak till oro alltså.

Johanna: vi har inte återupptagit något.
Kristina: du behöver inte komma hit och försvara mig.

Men vännerna, ni är fantastiska!

09 september 2008

Working 9-21

Tyrannosaurus syntax fram till fyra, förutom långlunch med PK, Bella & Lina. Sedan en timmes administration, två timmars lektion med mina adepter, styrelsemöte och avslutningsvis lite mer administration. Ännu en tolvtimmarsdag. Hej trötthet, hej sängen, hej sömn!

Men mitt fokus har återkommit och kanske också effektiviteten så allt är under kontroll. Och så lite kärlek från fel sort och sympatier från fel håll och jag är glad och nöjd ändå.

08 september 2008

Mihi libet

Har haft en fin måndag. Inledde dagen med en tidig grötfrukost innan jag cyklade till jobbet i solen och var där till tiotiden då jag fortsatte till UB. Team PK har nu börjat boka grupprum så vi tanter slipper störiga medbesökare och kan läsa, äta biscotti och dricka kaffe i fred. Ni vet hur det är när man uppnår en viss ålder. Översatte och pendlade mellan att uppfyllas av känslan av att förstå och att betvivla min förmåga att ens kunna identifiera satsens subjekt.

På eftermiddagen träffade jag min fantastiska Åsa för kaffe som sedan blev champagne på Grand. Ens måndagar blir så härliga som man gör dem.

Nu sitter jag här, lyssnar på Nina Simone, ser Mia och Klara vinna Kristallens humorpris i stereo med min MCA-sis, fixar lite med bloggen och känner mig allmänt nöjd.

07 september 2008

Stim

Väcktes imorse (vid en tidpunkt då jag eventuellt borde ha varit vaken) av Petter och orden hur mycket smör har du i dina biscotti? Gjorde mig i ordning, packade ner mina skivor med italienska hits och åkte sedan hem till födelsedagsbarnet vars nya espressobryggare hade anlänt. Jag och Johannes fick en snabbkurs i hur den fungerade så att vi kunde hjälpa till att göra kaffe åt alla gäster på kalaset.

Ägnade sedan sex timmar åt att prata med alla trevliga, fika och dricka för mycket kaffe. Promenerade av mig det värsta koffeinruset med Johanna men är fortfarande lite sockerstimmig. Ska försöka fokusera på uppstyrning av ett par saker inför veckan och sedan sova.

Min favorit

Diamonds on the soles of her shoes

Har haft en hektisk helg. Igår var jag på stan vid tiotiden för att köpa presenter till helgens tre tjugofemåringar för att sedan åka till Malmö och Turning Torso med mina ingengörstjejer där vi tillbringade dagen innan vi åkte hem till Camilla för middag och drinkar.

Vid midnatt åkte jag tillbaka till Malmö för att fira Moah. Allt meckade och jag höll på att inte lämna Lund, men jag och Moah har gått igenom så mycket tillsammans, vi är de enda från Göteborgsuppväxten som är här, hon är min vän och jag älskar henne och ringer hon mitt i natten och ber mig komma så kommer jag. Och kanske grät vi lite vid centralen för att vi är de vänner som vi är.

Love you always

05 september 2008

Men verbstammen måste förstås och ej blott mekansikt inläras

Idag var andra halvan av Team PK & PK på Campus Helltown och jag var själv på UB där jag tillbringade hela dagen (inget jobb ikväll). Har bestämt mig för att verkligen gå igenom allt grundligt och hur mycket modern pedagogik man än blandar in går det inte, tyvärr, att bortse från det faktum att man måste lära en hel massa mekaniskt utantill innan man kan leka loss med syntax. Så idag har jag helt enkelt sett efter så att jag verkligen kan det; glasartad blick och ett tyst mummel. Eventuellt kan jag ha givit ett visst religiöst intryck.

Träffade min Romkursare Sascha som har flyttat från Köpenhamn till Malmö och LU och så fick jag koncis uppmuntran från bra håll vilket gladde mig.

Vid stängning lämnade jag och ett fåtal andra entusiaster biblioteket och ikväll har jag hängt med pyjamas, B&J och film och vilat mig i form inför helgen.

04 september 2008

Pugs & hugs

Idag har jag suttit på UB med PK, översatt och drömt om Magaluf. I eftermiddas träffade jag Fredrika som jag inte sett på ett år då hon varit på Malta. The joy!

I eftermiddags jobbade jag, fixade lite med hemsidan, fakturerade ganska mycket, utvecklade en viss paranoia mot att råka skriva fel fakturanummer och hängde med små musikalbarn. Hej, jag heter Lovisa, jag är tjugofyra år gammal och jag gillar djur och färgen blå.

Nu ska jag skriva brev.

03 september 2008

Salve iterum skulptursamling!

Inledde dagen, efter en kort sväng förbi UB och PK för avlämnande av böcker, med styrelsemöte på Historiska Museet. Det är en av mina favoritstyrelser att sitta i framförallt för att jag blir så glad av optimistisk humaniora som inte tycker synd om sig själv från höga hästar. Museet har nu förvandlats från en sluten samling till ett offentligt rum och arbetet ligger till och med före den strategiska planen. Efter mötet fick jag en förhandsvisning av fjärde våningen och trots att mitt hjärta brast en smula när den antika skulptursamlingen nedmonterades från Classicum så har den fått en fantastisk ny sal; ljusblå med överljus och rosettfönster, som gör den verklig rättvisa.

Åt sedan lunch med PK och Lina, repeterade syntax och gick sedan till jobbet. Ikväll är jag för första gången den här veckan hemma före nio (inte med stor marginal, men ändå) och softar nu i pyjamas.

02 september 2008

Och så känner vi in rummet

Kickstartade dagen med att springa in i Åsa och bli jätteglad. Sedan satt jag och PK, som var tillbaka från Helltown, och pluggade till fyra då jag började jobba. Förutom lite random administration fick jag även hoppa in som ledare för en teatergrupp (det stod mellan den och en grupp musikalbarn och ni kan ju själva tänka er resultatet av att jag försöker lära ett gäng kids att sjunga, herregud).

Det var riktigt roligt, vi improviserade i ett par timmar och förutom att jag aldrig kommer att komma i närheten av min dramalärares storhet (med på topplistan över människor som påverkat mig mest) så kändes det bra. Johanna kommenterade att rollen klädde mig. Dagens look: svarta kläder, rött hår, stora smycken. Jag ser verkligen ut som en dramalärare?!?

Efter jobbet åt jag en sen middag med Karin, samma Karin som jag ska lämna över mina små adepter till om en månad. Detta tempo jag håller nu gör att jag är ännu kvällströttare än normalt så vi hann inte riktigt maratonprata, men det kommer bli tid för det framöver. Och jag är glad över min stenhuggna dygnsrytm som hindrar mig från att ta ut mig helt.

Och apropå den ska jag sova nu. Sweet dreams!

01 september 2008

Transfigitur scutum Pulloni*

Salve bloggen, salvete läsarna! Idag har PK varit på Campus Hbg och jag ensam på UB, förutom en kort påhälsning av Gustav. I min nördiga ensamhet hade jag mycket roligt åt bland annat grammatiska referenser till Rome. Sjöstrand skrev visserligen sin lärobok mer än fyrtio år innan serien skapades, men både han och manusförfattarna har hämtat inspiration från allas vår Caesar. Således, som exempel på hur betonade former av esse med predikatsfyllnad eller i betydelsen finnas, förekomma, existera (huvudverb) ofta står först i satsen:

Erant in ea legione fortissimi viri, T. Pullo et L. Vorenus.

Det fanns i denna legion två tappra män, Titus Pullo och Lucius Vorenus.

I eftermiddags fikade jag med min fellow latinista som är tillbaka på SOL, Lina. Sedan gick jag till jobbet och har varit där hela kvällen. Det är stundtals svårt att ha fått ansvar att administrera en verksamhet man inte känner, men jag håller på att växa in i det. Från och med nu ligger all föräldrarkontakt på mig.

Och idag är det september, månaden då cirka halva min bekantskapskrets fyller år och vi säger grattis till Moah, Felizia och Simon.


* Följande dativus possessivus tillägnas Moa, med kärlek.