31 augusti 2008

Söndag

Oerhört trevlig fest igår, fint att återse alla efter sommaren. Idag har jag söndagsfixat; tvättat, lagat en mycket ambitiös risotto och en något mindre ambitiös wok (sak vi gillar med PK: hon sätter en viss matlådestandard), powerwalkat, övervägt städning men känt att det trots allt finns gränser osv. Och så har jag jobbat en del, imorgon är det terminsstart även för teatern.

30 augusti 2008

Lördag

Vaknade på ett betydligt mer åldersadekvat sätt imorse (läs nykter) och åkte till UB för att göra det jag inte gjorde igår. Det var sol ute och folktomt inne, men det kändes ändå helt okej att sitta där, det dansade solkatter på bordet och jag förstod det jag lärde mig.

Cyklade sedan hem, bytte om och tog en lång powerwalk i solen. Nu ska jag snitsa till mig själv och sedan är det dags för cocktails hos Johanna och Torbjörn. Ttfn!

29 augusti 2008

90210

Det här kan ju bara bli fantastiskt.

Kitsch

Av uppenbara anledningar älskar jag kitsch.se och Charlotte tipsade om ett par fantastiska Maria-örhängen som var tvungna att beställas. Har knappt använt örhängen innan jag tog det andra hålet och behövde således även ett par svarta. Och nya hörlurar till Dvärgen, i det fallet är faktiskt behöver ett legitimt ordval. Noterade även att träarmbanden vi köpte i Rom kostar sex gånger så mycket här, de kan ha varit vårens fynd.



It's a struggle, livin like a good girl oughta

Efter gårdagens studier gick jag på en semispontan kräftskiva i AF-borgen (nu äter jag visserligen inte kräftor, men jag gillar ju sprit och samkväm) som balla Bella och hennes brudar hade styrt upp.

Det skulle varken bli särskilt sent eller hårt, men det var så sjukt trevligt och tja, det där med frestelser och motstånd.

Min första tanke imorse var herregud vad mycket vi drack igår. Min andra tanke var men vad bra jag mår ändå. Min tredje tanke var insikten om att jag fortfarande var full.

Av kärlek till PK tog jag mig till UB, hade då börjat nyktra till, mådde oerhört illa bara av att åka hiss upp till fjärde våningen, åt en mycket krampaktig lunch, insåg att jag inte hade hjärnceller nog att studera satsföljd, cyklade hem, sov.

I eftermiddag, då jag mådde bättre, träffade jag Karin och tvillingarna, satt i solen, åt glass, klappade bäbisar och kände mig återställd. Kvällen tillbringas i pyjamas utan några som helst inslag av alkohol.

27 augusti 2008

Hodie

07.30 Regn

09.00 - 18.15 Latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin latin

18.30 After work på Grand

26 augusti 2008

Dixi et salvavi animam meam

Ännu en fin dag på UB med PK. Visserligen var det mulet och någon hade flyttat på våra stolar i vilka vi normal brukar sitta bakom solglasögon med varsin kaffe i handen och likna salongsberusade tanter på off-season solsemester längs med Playa de Ingles, men ändå. Vi är förvånansvärt fokuserade i varandras sällskap och mycket Ribbingska i vårt förhållningssätt till övriga biblioteksgäster.

Läste om hur en bisats, som är underordnad en infinitiv, en ackusativ med infinitiv eller en konjunktivisk bisats, har oblik konjunktiv, förutsatt att den överordnade infinitiven, ackusativ med infinitiven eller konjunktiviska bisatsen uttrycker indirekt tal och att detta även omfattar den underordnade bisatsen slut citat och mailade sedan med Moa om hur Sjöstrands grammatik genomsyras av torka och sexualfientlighet.

Ikväll har jag administrerat lite och insett att det nog kommer bli ganska hektiskt i början med tanke på att jobbet kommer parallellas med intensiva studier men det ska nog ordna sig.

25 augusti 2008

Nytt extrajobb!

Efter dagens pluggpass som gick enligt devisen verbstammen skall förstås och icke blott mekaniskt inläras (oh, all denna uppbyggliga läsning latinet bjuder på!) var jag på intervju nummer två och kan nu presentera mitt nya extrajobb som teater- och musikaladministratör för kursverksamheten på Teater Lukkan!

Jag ska ha hand om allt från fakturor till ledare och i princip göra det jag länge gjort ideellt för Studentteatern och Kåren fast avlönat. Och framförallt ska jag få ge tillbaka lite av allt det jag själv fått sedan jag började med teater vid åtta års ålder. När jag gick därifrån träffade jag en liten utklädd tjej i foajén, såg i henne mig själv och log.

Nu ska detta firas med Moah och måndagsöl.

24 augusti 2008

Sunday junkie

Har idag, i ett mycket slött tempo, styrt lite, uppdaterat mitt CV, lagat min älsklingslasagne, promenerat, hårinpackat, betalat räkningar, för sista gången hetstittat på OS osv.

Är lite uppstimmad av konversationer och Robynremixer, men ska nu sova mig i form inför en måndag som kommer bli lång men som också har all potential.

Partyturné

Och apropå resor så har jag lyckats styra upp mitt schema och boka biljetter för en helg i Stockholm/Uppsala i september. Moa fyller trettio och Charlotte tjugofem och det är ju två personer man för allt i världen inte vill missa att fira.

Till Italien

Åh jag kommer få mitt Italienfix i höst också, deo gratias. Jag och föräldrarna har för första gången på länge hittat tid att resa tillsammans. Via Wien och jugendsafari når vi Norditalien; Ravenna, Verona, Milano, Bologna, Venedig. Och jag har redan nu förklarat att jag måste till Rom en av dagarna, kan inte vara så nära utan att åka dit.

23 augusti 2008

(I'll never be) Maria Magdalena

Var ute med Triumviratet igår. Efter vissa förseningar och ett visst hat gentemot Malmöfestivalen anlände jag och Jonas till Emma och förfestade på traditionellt sätt med mycket mousserande och intensivt lyssnande på vår favoritlåt Vill du ha sex med mig med Tommy Nilsson.

Sedan gick vi till Deep och efterfesten efter Familjens spelning. Världen log mot Triumviratet och gav det gratis champagne och Triumviratet log mot världen. Dansade, träffade flera fina som Ellen och baby, dansade, dansade, somnade på bussen hem och slutligen i min säng vid halv sex.

Vaknade imorse till regn, insåg att jag tydligen skrapade upp mitt knä igår (?), somnade om. Vid tre-tiden kände jag mig, med hjälp av italodisco och vita vinbärssaft, redo att lämna sängen, boken och datorn. Kvällen kommer att bli lugn.

21 augusti 2008

Labor omnia vincit

Idag var jag och PK fortsatt effektiva, heja oss! Har nu läst allt latin jag lovat mig själv att göra denna vecka och som bonus får jag skriva historieuppsats imorgon istället för syntax.

Var på möte, återkommer om detta på måndag, men det kändes bra och jag var lite varm i hjärtat när jag gick därifrån. Och hur ofta händer det i såna här sammanhang?

Mitt leg har gått ut och jag hade glömt mitt pass, men idag på Systemet fick jag köpa alkohol på mitt studentkort. Man skulle kunna diskutera detta, men jag tycker vi väljer att gilla killen i kassan.

20 augusti 2008

Every beat of my heart

Mkey, vad har jag gjort idag? Vaknade, tyvärr med likadan frisyr som Rod Stewart, och insåg att jag glädjande nog äntligen har internet hemma, inomhus. Kollade lite på OS, åkte till UB. Lunchade med Johanna och hade sedan sällskap med henne fram tills biblioteket stängde vid sju. Vi lyckades faktiskt vara disciplinerade i varandras sällskap och jag ser framemot att hänga med min nya PK i veckan. Cyklade hem, hittade två handskrivna brev varav ett inleddes jag vet att du vet att jag vet att du tycker om att åka tåg tidigt på morgonen, därmed är förevändningen avklarad och såg värsta fina regnbågen. Nu lite mer OS.

Ps. Stefan Holm citerar Thåström på sin hemsida; det är ni som e dom konstiga det är jag som e normal, och man måste måste älska det.

19 augusti 2008

Men inte kan väl killen i Gustav Vasa-frisyr vinna guld?

Det är mycket OS nu. Igår satt jag på UB och smyglyssnade på radiosporten och idag pluggade jag hemma för att inte missa höjdfinalen. Och Sanna och Stefan, om det är till tröst så grät jag whilst.

När jag inte ser på sport läser jag latin. Tyvärr inte genom att punktläsa Vergilius eller översätta en inskrift, utan genom att repetera stil och syntax. Men nu har jag bestämt mig för att ta de där sista poängen så examina kan plockas ut så det är bara att köra och jag har lovat mig själv att göra det grundligt. Gulliga institutionen låter mig åtminstone tenta när jag vill vilket är skönt.

Efter dagens höjdfinal träffade jag Emma (tack älskling för att du hade tålamod med mitt sportnörderi) för sen lunch. Temat just nu är framtid och då min höst kommer vara ovanligt lös i konturerna (när allt är slutpluggat tar ansökningar och väntan vid) tänkte jag att det kanske vore bra att ägna sig åt något inkomstbringande. Och på väg hem ringde det; ska kanske engageras i ett projekt i höst på lite lagom timbasis. Återkommer om detta efter torsdag.

17 augusti 2008

On the path unwinding

Inledde söndagen med att tvätta och baka (jättesmå då jag glömde bakpulvret) biscotti och se på OS. Sedan åkte jag hem till Petter som var förstående nog att gå med på att träffas en timme senare för att jag behövde se på sport. Lyckades tima min cykling mellan två av Holms kvalhopp och kunde sedan se resten i Petters soffa. Anledningen till biscottibak och besök var att överlämna kaffet jag köpte med mig från Italien men glömde sist vi sågs. Men idag drack vi inte bara kaffe, jag fick även lära mig att använda en espressomaskin av il maestro själv! Vi skulle egentligen gått på bio men tio minuter innan filmen började var vi mitt inne i kaffebryggande och skrattanfall så istället såg jag klart sportsändningarna medan Petter fanmailade tyska kaffeleverantörer. Sedan promenerade vi, åt glass, sjöng Elton John-låtar, iscensatte en doktorspromovering, drack mer kaffe och hängde i största allmänhet. Nu har jag vikt tvätt och haft Lejonkungenmusikal med mig själv i samtliga roller och känner mig redo för en ny vecka.

16 augusti 2008

Min nya gren

Jag har verkligen världens lugnaste lördagkväll. Har parallellat okynnesläsning med OS. Åh vad jag älskar SVT ibland, det är så skönt att slippa fyrans tighta skjortor i direktsändning. Den dag Jakob Hård slutar kommentera kommer något allvarligt att fattas i mitt liv.

Om vi nu rent hypotetiskt antar att jag skulle tävla i en gren så tror jag att det skulle vara vattenpolo. Hade visserligen en kort karriär som konstsimmare i min ljuva barndom (blev uppflyttad till en mer avancerad grupp men var som åttaåring hopplöst sämre än alla tolvåringar och tröttnade, minns dock fortfarande några moves) men tror att vattenpolo hade passat mig. Man är i vatten, får ha en spexig badmössa och bröta lite.

She's the king, she's the queen

Åh, det var en så bra utgång igår. Jag var glad, solen sken, hade fint sällskap på bussen till Malmö, träffade Lina som har varit i Moskva lika länge som jag var i Rom, satt på uteservering, blev helt stimmig på tre öl, smidde storslagna planer för hösten, somnade på bussen hem.

Idag är jag lite sliten men sitter ändå på UB och skriver och klappar mig själv på axeln. Då mitt liv just nu styrs av OS och UB:s öppettider inledde jag morgonen med lite rodd och brottning och kommer nu att sitta här tills de stänger, sedan gå hem och hämta min plånbok som jag i min trötthet glömde imorse och styra upp ett par saker på stan.

15 augusti 2008

Yes box alright!

Idag var det dödslinje för två artiklar, har nu skickat iväg båda två, ska gå en snabb sväng på stan och sedan se lite på OS och ikväll gå ut med Lina, en utgång jag känner mig synnerligen förtjänt av.

14 augusti 2008

Går du hit ofta?

Hej från balkongen! (Fortfarande inget internet inomhus än nej, skönt att det inte regnar.) Har precis genomfört ett helt samtal med en person jag känner igen men för mitt liv inte kan komma ihåg namnet på eller riktigt placera. Hatar när det händer. Måste skaffa mig en normal och tillbakadragen hårfärg så att alla slutar att ständigt komma ihåg mig. Har även hunnit med styrelsemöte med ordenssällskapet och känner just nu faktiskt för, förvånansvärt nog då klockan snart är halv tio, att sätta mig med en av de böcker jag borde läsa imorgon. Lätt läge att bejaka.

Dagens tips

Om jag inte hade befunnit mig på en offentlig lokal hade jag givet lyssnat på Mia och Klara som sommarpratar idag. Nu blir det podcast i Dvärgen istället.

...

Åh herregud, det här kan vara det mest pretentiösa jag har skrivit på länge.

Alltså inte inlägget nedan utan artikeln. Och då är ändå inlägget på latin. Kill me, kill me now.

Den pastorala drömmen, ännu en gång

Nec varios discet mentiri lana colores, ipse sed in pratis aries iam suave rubenti murice, iam croceo mutabit vellera luto, sponte sua sandyx pascentis vestiet agnos. Verg. Ecl. 4.42-45.

13 augusti 2008

Onsdag

Förutom vissa I-landsproblem såsom att jag har skavsår och inte hann träffa Thomas, har det varit en bra dag. Då UB öppnar först tio innebär det att jag helt legitimt kan se på OS två timmar varje morgon. Idag hade biblioteket gjort undantag från sina sommartider och stängde sju, så nästan så länge satt jag och skrev samt oskynnesläste böcker om andra saker än de jag borde läsa om (men så länge det handlar om romersk historia har jag svårt att säga nej till mig själv).

Och plötslig när jag satt där på eftermiddagen och började bli uttråkad ringde Joanna som var i Lund ett par timmar innan hennes tåg till Stockholm skulle gå och jag fick återse ännu en 4s-favorit!

På kvällen åkte jag ut till Vildandens svar på Magdalena Ribbing, Johanna, och fick nybakade scones och hemgjord citrusmarmelad och allmänna uppdateringar, på tiden.

Dessutom fungerar min uppkoppling på UB igen och jag kan även ansluta till universitetets trådlösa från min balkong, och från min säng med balkongdörren öppen. Jag vill gärna tro att LDC har ordnat det så som plåster på såren.

12 augusti 2008

The laureate of laureates

Men alltså, är jag förföljd av nätverkskrångel eller?!? Idag låg hela det trådlösa nätet nere på UB och jag dog lite av frustration, inte bara för att jag inte kunde facebooka ohämmat, utan för att jag behövde komma åt några onlinerapporter. Men åtminstone var Sara där så jag hade någon att luncha med, annars var lika lugnt på UB idag, jag och samma man (som nu har slutat trumma med foten och visat sig komma från Italien) var själva i vår avdelning. Jag krisade lite över artikeln men läste uppbygglig litteratur och återfick peppen.

Efterlängtan

Hade en så fin eftermiddag igår. Först kom Johanna förbi på spontanbesök och pratade om män och bollar och sedan träffade jag Petter för att äta middag och dricka drinkar. Två oerhört efterlängtade återseenden. Jag tänker att jag är tillbaka efter en kort sommarsväng till kusten, men egentligen är det många jag inte har träffat sedan i början av våren, innan Rom.

Villae magnae

Igår var jag tillbaka på UB och det var himla lugnt, har folk inga omtentor eller? Men det var skönt, jag och en man (som hela tiden trummade med foten) delade på en hel avdelning.

Skrev på den del av artikeln som handlar om Villa Magna. Tyvärr var det här och inte här jag arbetade, även om jag gillar min kejsarvilla mycket också.

Blev av dettta lite nostalgisk och måste därför lägga upp följande bild:


Det ser kanske inte mycket ut för världen, men i detta hål har jag tillbringat fyra veckor av mitt liv. Enkelt stratografi: kapellgolv, plats att gjuta kyrkklocka på, romersk gårdsplan.

11 augusti 2008

Måndag

Okej, tydligen måste man reaktivera sina uppgifter på UB. Har nu gjort det samt ockuperat ett stort bord på vilket jag ämnar sprida ut alla mina saker och styra upp artikeln.

10 augusti 2008

Look that chick*

Tack vare syster Katarinas kontakter i galoppvärlden var det hemliga ordenssällskapet idag bjudna på derby på Jägersro. Och tack vare vissa andra systrars företagsamhet åt vi även gratis brunch och var allmänt härliga i hatt.

Först var vi nära att ställa in på grund av regn, men har man en halv meter tyll och en guldsprayad fjäder i håret känns allt utom galoppderby oerhört antiklimaktiskt. Så vi åkte, jag och Emma drack mousserande på tåget och mötte sedan upp med Camilla och såg på imponerande hästar och i vissa fall nästan lika imponerande hattar.


* Autentiskt hästnamn

Inför derbyt

Tjipp tjipp och välkomna till Hajk!

Idag ska vi göra en derbyhatt. Till det behöver vi svart tyll, ett svart sidenband, en svart konstgjord fjäder, en guldkedja, en liten guldhästberlock, guldspray, sytråd och ett stort spänne att fästa allt på.

Ta-daa!Nu går jag på galopp.

09 augusti 2008

Plus och minus

Är tillbaka i Lund. Det blåser och är ungefär som vanligt. Mitt internet fungerar som vanligt inte, förutom i köket. Där jag visserligen har kaffe och min pimp of the year-mugg som jag dricker ur med stolthet, men ändå. Dessutom fungerar inte min STIL-identitet heller och jag misstänker starkt att LDC inte jobbar lördagkväll.

Blev gladare när jag kollade posten och hade fått vykort från flera fina, brev från min synestesi-brevvän och från mitt fadderbarn och vinsten i kondomtävlingen som förutom snygga kondomer från Fiskrens också innehöll ett par pyntiga saker. Var även och hämtade paketet jag skickade till mig själv från Rom och blev nostalgisk; regnvåta anteckningar från Ostia låg instuckna i min bilbok om Etrurien. (I bilböcker kan man hetsläsa om platser man är på väg att besöka, typ etruskiska nekropoler.)

Annars har jag mest kollat på sport, blivit flirtat med från ett mycket oväntat håll samt lyckats ställa in radion på min mobil och på så vis boostat tekniksjälvförtroendet något.

06.30

Packar och ser på beachvolley.

08 augusti 2008

08.08.08

Ser på OS-invigningen. Borde verkligen packa. Följande sexton dagar kommer bli fullständigt demoraliserande för mina studier och liv i allmänhet. Kommer inte skriva, däremot se typ lerduveskytte halv sex på morgonen. Det är för övrigt så fint att Christian Olsson fick bära fanan. Däremot enbart pinsamt av de svenska deltagare som gick och fotade under inmarchen, liksom ni kommer få femtio suddiga kort och se allmänt fåniga ut inför en hel värld. Och, eh, det hela dokumenteras faktiskt ändå.

En sak jag verkligen skulle vilja köpa är hela inspelningar av fina sportögonblick. Inte bara Stefan Holms guldhopp utan tävlingen i sin helhet så man får all spänning. Och framförallt Sveriges guldmatch i Turin. Hade jag vid tillfället inte varit fullt upptagen med att dö av nervositet skulle jag tänkt på att styra upp en inspelning, har ångrat det bittert sedan dess. Förstår att det här säkert är svårt av rättighetsskäl, men fint hade det varit.

Dagens ironi måste vara kommentaren om Kinas önskan om att göra det här till de gröna spelen sekunden efter att gigantiska fyrverkerier hade bränts av.

Kommunikation

Har sett de sena avsnitten av Sex and the City hela veckan. I normala fall antingen sover jag eller är ute vid den tiden (euhm, klockan 23.00, men kom igen, det är sent) men nu när det är sommar får man vara uppe längre. Det som slår mig är att avsnitten inte känns föråldrade förutom på en punkt; kommunikationen. Carrie lär sig maila, mobiltelefoner är nytt och de pratar hela tiden på den fasta linjen. Minns ni R2-funktionen? När använde jag den senast? När pratade jag överhuvudtaget i telefon längre än två timmar i sträck, skrattade mig tårögd och öronen svettiga? All denna internetanvänding har inte gjort att jag träffar mina vänner mindre ofta eller länge irl men däremot har mycket av telefonkommunikationen tagit annan form.

Diskuterade det här fenomenet med Daniel förra sommaren och vi konstaterade att de år som skiljer mellan oss (inte så värst många) visar sig i att jag, som fick min första mobil som fjortonåring, aldrig har varit ute och fått någons telefonnummer handskrivet på en lapp (eller jo förresten, med läppstift på min arm under skolresan i nian, men av väldigt många anledningar tycker jag vi bortser från det). Vilket jag nästan sörjer, det verkar så fint och gammaldags.

Oh, we spend our time watching days go by

Så vad gör man när man borde känna sig pressad av en deadline? Beger sig på fikaturné! (Rättfärdigar det med att det här är min sista dag i Göteborg.) Åkte först till farmor och sedan till Zenit där jag parkerade mig för sen lunch med liebling Felizia som avlöstes av Johan, Lena och baby Rasmus och iskaffe i eftermiddagssol.

Du har inte en chans, ta den!

Hade nästan bestämt mig för att inte skriva artikeln till Symbolae Osloenses utifrån mitt Tromsö-paper för att det är meck med vad jag får publicera, vad jag får men kanske inte bör publicera osv. Inte för att det rör sig om mina hemliga trenchrapporter, men ändå.

Men sedan bestämde jag om mig för trots allt har jag en princip om att ta de chanser jag får och försöka utvecklas. Peppades av dialog med Moa, även om den främst handlade om vad vi skulle vilja göra istället och konstiga matvanor, och påbörjade skrivandet. Hann ungefär byta fokus, formulera ett långt och hyfsat irrelevant stycke om vårt förhållande till naturen, lära mig ett nytt ord för boskap och inse att jag inte har någon som helst aning om vad jag egentligen skriver om innan det var dags att åka hem till Suss, Lars, Vera och baby Hjördis som är ungefär så här liten och fullständigt bedårande. Efter helgen ska jag ta i tu med det på riktigt.

The only one I loved, he was a superstar

Satt bakom en femtonårig kille på vagnen idag som såg ut som en kopia av Henrik Berggren och var helt uppfylld av frågan huruvida de skulle spela Luke Skywalker eller inte. Sörjer lite att jag inte ser Broder Daniels avskedskonsert ikväll (men jag skulle ju egentligen inte vara i Göteborg just nu). Trots att jag inte längre klistrar stjärnor under ögonen känns det ändå epokavgörande, it's an end of an era, som de skulle sagt i Vänner. Men vi som missar kvällens konsert kan trösta oss med att P3 sänder ett två timmar långt specialprogram på lördag.

För övrigt tillägnas inläggets rubrik Charlotte.

06 augusti 2008

Hand in hand with the electronic renaissance

Imorse skrev jag om huruvida det kan sägas ha existerat en svensk ethnie under senmedeltiden och bla bla och sedan den utlovade artikeln till Romhorisont och därefter Romtips till Therése och när jag väl träffade carissima Karin på da Matteo var det tur att hon älskar Rom lika mycket som jag. Förutom Rom pratade vi om sommar och segling och jag hållar alla tummar jag har inför hennes slutinlämning på måndag.

Efter vår dejt stannade jag kvar i kvarteren längs Magasinsgatan för lite shopping. Var desperat efter nya skor (seriöst, jag måste gå jättekonstigt, sliter ut skor hur snabbt som helst. Eller gå väldigt mycket, men det första alternativet känns mer troligt.) Hittade hur som helst ett par lackiga ballerinor och några slags stövletter samt ett par fantastiska guldrandiga skapelser second hand som en bonus. Och så presenter till baby Hjördis.

Nu ska jag kompensera uteblivet badväder med badkarsbad och lite smekelektro.

05 augusti 2008

Indiansommar

Har precis träffat Mia och fikat med henne på Mahogny, fint att ses igen! Därefter skulle jag gå till Frölundas shop för att köpa den obligatoriska nappen till de nya små kusinbarnen (jag är den enda i släkten som tar ansvar för deras hockeyuppfostran) men de var slut. Men jag reafyndade däremot en snitsig svart tischa med guldtryck föreställandes Jonas Johnson (före detta kapten, ständig favorit) som kommer att bli smashing under min Johnson-signerade matchtröja när säsongen drar igång (<-- obs! hockeymodebloggande!).

Åkte sedan hem och fick paket. Pappa hade lagt till en chokladbrun kashmirsjal till skjortbeställningen som tragiskt nog kommer till användning redan nu. Den levererades av mamma som är i stan och just nu är iväg och köper sushi då jag tackade nej till att gå ut och äta med motiveringen att jag tvunget behövde skriva (vilket jag verkligen gör) så nu kommer jag få dåligt samvete om jag inte genast sätter igång. 1-2-3!

04 augusti 2008

Regn

Jag är i Göteborg. Inomhus i Göteborg. Trotsade tidigare idag monsunregnet för att fixa en sak på stan men nu har jag styrt upp mig med mat och Lush-produkter så jag ser ingen anledning till att gå ut mer, dessutom är mina blivande män Ernst och Montalbano på TV ikväll.

03 augusti 2008

Välkommen lillkusin

Suss & Lars har fått en liten flicka till och om hjärtat nästan svämmade över förrut är det inget mot vad det gör nu.

Bränntråd

När jag simmar ser jag amerikanska kammaneter överallt. De ser visserligen eteriska ut men orsakar stor skada på fiskbestånden och saknar naturliga fiender här då de har kommit hit med barlastvatten. Samtidigt kommer vår granne förbi med makrill för han fått upp mer än vad han kan äta och okej att det rör sig om småskaligt fiske men ändå. Jag tänker att vi måste behandla havet varsamt och blir trött på alla som äter fisk och på mig själv som inte gör mer.

Blöd

Igår kom Marie och Ted seglandes och stannande tills idag och vi har hunnit med middag, vin och häng. Äntligen blev det av. Imorgon åker jag till Göteborg och just nu går jag omkring och tar farväl av allt (mycket känslosam ritual som äger rum varje år) samtidigt som min kusin har åkt in till BB och hjärtat är nu överfullt av blöd.

Suddenly I'm Miss Midwest Midnight Checkout Queen

Petter ringde igår igen. Han hade sett John Cameron Mitchell. Som hade sjungit The Origin of Love. Medan folk bar perukerna från filmen. JAG DÖR.

01 augusti 2008

A dream, or a song, that hits you so hard

Åh. åh. åh. åh. åh. Petter ringer och bubblar från Stockholm för att han har sett scenversionen av Hedwig and The Angry Inch, världens bästa musikal som jag bara har sett på film och jag är just nu så avundssjuk att jag dör. Har tidigare inte varit helt säker på om jag vill se den då jag är övertygad om att ingen kan gestalta Hedwig bättre än John Cameron Mitchell, men tydligen är Johannes Bah Kuhnke fantastisk och det var allsång och jag dör igen.

Walking the plank

Mmm är lite soldrucken och seg, satt i sjöboden och drack vin med Helena tills sent igår. Så himla mysigt att bara prata och ha havet utanför. Imorse gick jag en skattjakt med Conrad som avslutades med bärpaj och chokladbollar och nu gäspar jag lite och försöker övertyga mig själv om vikten av att skriva lite till innan jag går till stranden. Det går sådär.